Tillbaka till menyerna

V.26

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 254 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 254 Kcal

      Kycklingsoppa med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 254 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 254 Kcal

      Kycklingsoppa med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 511 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 511 Kcal

      Köttfärsbiff med champinjonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 511 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 511 Kcal

      Köttfärsbiff med champinjonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 590 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 590 Kcal

      Squashtagliatelle med köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 9.4 gram

Fett: 27.4 gram

Protein: 30 gram

Energi: 423.7 kcal

  • Onsdag middag 254 Kcal

    Kycklingsoppa med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 4 g smör
    • 50 g cocktailtomater
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär zucchinin i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlad purjolök strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.
  • Torsdag middag 254 Kcal

    Kycklingsoppa med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 4 g smör
    • 50 g cocktailtomater
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär zucchinin i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlad purjolök strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.
  • Fredag middag 511 Kcal

    Köttfärsbiff med champinjonsås

    Laga saftiga köttfärsbiffar med smak av persilja och vitlök. Servera biffarna med blomkålsris och en gräddig champinjonsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 dl dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk hackad persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g gram frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till 2 biffar.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn svamp och  lök någon minut.
    • Tillsätt grädde och persilja och låt koka ihop några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 10 minuter.
    • Slå på ½ dl vatten och låt koka in.
    • Servera biffarna med blomkålsris, champinjonsås, cocktailtomater och persilja.
  • Lördag middag 511 Kcal

    Köttfärsbiff med champinjonsås

    Laga saftiga köttfärsbiffar med smak av persilja och vitlök. Servera biffarna med blomkålsris och en gräddig champinjonsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 dl dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk hackad persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g gram frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till 2 biffar.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn svamp och  lök någon minut.
    • Tillsätt grädde och persilja och låt koka ihop några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 10 minuter.
    • Slå på ½ dl vatten och låt koka in.
    • Servera biffarna med blomkålsris, champinjonsås, cocktailtomater och persilja.
  • Söndag middag 590 Kcal

    Squashtagliatelle med köttfärssås

    En klassisk köttfärsås tillsammans med en tagliatelle gjord på en gul och grön squash. Servera på tallriken och toppa med krispigt bacon och solrosfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 2 msk msk smör
    • 500 g krossade tomater
    • 1 dl grädde
    • 125 g bacon
    • 0.5 dl dl solrosfrön

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen i några minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde och låt koka i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med squashtagliatelle och toppa med knaperstekt bacon och solrosfrön.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklingfärs
  • 1000 g nötfärs
  • 125 g bacon
Mejeri
  • 8 g smör
  • 4 dl grädde
  • 4 tsk tsk smör
  • 2 msk msk smör
Frukt/grönt
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 st zucchini
  • 1 st purjolök
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 msk Bladpersilja
  • 300 g champinjon
  • 4 msk hackad persilja
  • 12 st cocktailtomat
  • 0.5 st blomkål
  • 2 st squash
Övrigt
  • 600 g vatten
  • 1 dl dl vatten
  • 140 g gram frysta gröna ärter
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 nypa chiliflakes
  • 3 st gul lök
Torrvaror
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 dl dl solrosfrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!