Tillbaka till menyerna

V 25

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1042 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 254 Kcal

      Naturell omelett med bär och frukt

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 667 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 853 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Middag - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål - 44 Kcal

      Muffins med hallon

    • Dessert

  • Torsdag - 768 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Middag - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 919 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1118 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 190 Kcal

      Keso med tropisk frukt

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.1 gram

Fett: 45.1 gram

Protein: 77.7 gram

Energi: 894.5 kcal

  • Måndag frukost 254 Kcal

    Naturell omelett med bär och frukt

    Enkel omelett med en topping av frukt och bär, går utmärkt att byta ut frukten till några andra frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och salt i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Låt steka i ca 3 minuter.
    • Lägg upp på ett fat och toppa med blandade bär och frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 dl granatäppelkärnor

    Måndag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Måndag middag 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter
  • Tisdag lunch 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Tisdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Onsdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Onsdag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Onsdag mellanmål 44 Kcal

    Muffins med hallon

    Utmärkt alternativ till frukost och mellanmål. Fungerar också som en efterrätt - toppa de då med en klick grädde och lite färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 44 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk proteinpulver vanilj
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 2 st äggvitor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser väl.
    • Häll på äggvitan och rör om.
    • Vispa till en smet och fördela jämt i 4 muffinsformar.
    • Lägg ner hallon i varje muffins.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk proteinpulver vanilj
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 2 st äggvitor
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Torsdag lunch 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Torsdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Lördag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Lördag lunch 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Lördag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Söndag frukost 190 Kcal

    Keso med tropisk frukt

    En fräsch tallrik med keso och fräscha tropiska frukter som tex, papaya, apelsin, kiwi och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med tropisk frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Söndag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Söndag middag 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12 st ägg
  • 1 st hel kyckling
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 450 g nötfärs
  • 750 g kycklingfilé
  • 500 g torskrygg
  • 2 st äggvitor
  • 40 g rökt kalkon
  • 200 g kycklingfärs
  • 75 gram skinka
Kryddor/smaksättare
  • 1.7 krm salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 2.25 msk malen curry
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk mynta
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk dill
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk tacokrydda
  • 3 tsk kycklingfond
  • 3 msk grön pesto
  • 4 kvist färsk persilja
Mejeri
  • 128.83 tsk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 2.5 dl riven ost
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.33 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 msk riven parmesanost
Övrigt
  • 1 dl Bär
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 msk tacosås
  • 16 st svarta oliver
Frukt/grönt
  • 0.5 st kiwi
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 20.17 cm purjolök
  • 2 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 3 tsk ingefära
  • 50 g cocktailtomater
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 st palsternacka
  • 250 g kålrot
  • 2 st morot
  • 1 st gul morot
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 21 st cocktailtomater i olika färger
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 250 g champinjon
  • blandad sallad
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 2 st zucchini
  • 1 st röd paprika
Torrvaror
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 4 st torkade dadlar
  • 1 msk pistagenötter
  • 4.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 5 st katrinplommon
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk proteinpulver vanilj

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!