Tillbaka till menyerna

v 2 2025

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 645 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 278 Kcal

      Äggröra med grönsaker

    • Middag - 367 Kcal

      Järpar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.4 gram

Fett: 41.1 gram

Protein: 47.8 gram

Energi: 645 kcal

  • Måndag lunch 278 Kcal

    Äggröra med grönsaker

    Gott och mättande med äggröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Dela tomater och skiva paprika. Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop ägg och grädde  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran  på tallriken och dekorera med  hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Måndag middag 367 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja
Frukt/grönt
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.25 st paprika
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkål
  • 1 st morot
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 250 g nötfärs
Mejeri
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk smör
  • 0.5 dl mjölk
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 msk persilja
  • 2 kvist färsk persilja
Övrigt
  • 50 g inlagda rödbetor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!