Tillbaka till menyerna

V 18

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 324 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Sötpotatissoppa

      324 kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 954 Kcal

  • Torsdag - 1062 Kcal

  • Fredag - 772 Kcal

  • Lördag - 1002 Kcal

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.5 gram

Fett: 49.1 gram

Protein: 59.6 gram

Energi: 822.8 kcal

  • Tisdag middag 324 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 324 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
  • Torsdag lunch 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Torsdag middag 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag lunch 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Fredag middag 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola
  • Lördag lunch 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Lördag middag 662 Kcal

    Langos med räkor

    Langos - enkelt och gott att tillaga. Detta recept är med bland annat räkor, halloumi, crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål.
    • Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, créme fraiche och rom i skålar. 
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
Frukt/grönt
  • 200 g sötpotatis
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 dl babyspenat
  • 5 st små plommontomater
  • 0.75 st gurka
  • 0.5 st gul paprika
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple
  • 100 g rucola
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk rapsolja
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk rosépeppar
  • 5 msk dill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kalvfärs
  • 2.5 st ägg
  • 70 g bacon
  • 150 g laxfilé
  • 350 g kycklingfilé
  • 1000 g räkor med skal
Mejeri
  • 2.5 msk grädde
  • 5 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 0.25 dl lätt crème fraiche
  • 100 g riven halloumi
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
Övrigt
  • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 2 msk majonnäs
  • 80 g stenbitsrom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.