Tillbaka till menyerna

V 18

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 152 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 152 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 563 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 152 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Middag - 411 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 843 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 411 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Middag - 432 Kcal

      Tacolax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 772 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacolax

    • Middag - 340 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 989 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 340 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Middag - 649 Kcal

      Langos med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.1 gram

Fett: 41.1 gram

Protein: 48.3 gram

Energi: 664 kcal

  • Tisdag middag 152 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning Grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.
  • Onsdag lunch 152 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning Grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Onsdag middag 411 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk Bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.
  • Torsdag lunch 411 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk Bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Torsdag middag 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk msk gräddfil
    • 0.25 st strimlad rödlök
    • 1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.
  • Fredag lunch 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk msk gräddfil
    • 0.25 st strimlad rödlök
    • 1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.

    Fredag middag 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt créme fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosepeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g ruccola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.
  • Lördag lunch 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt créme fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosepeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g ruccola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Lördag middag 649 Kcal

    Langos med räkor

    Langos - enkelt och gott att tillaga. Detta recept är med bland annat räkor, halloumi, crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 649 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st styck finhackad rödlök
    • 0.5 dl hackad gurka
    • 5 msk hackad dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl créme fraiche
    • 80 g Stenbitsrom g

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål.
    • Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, créme fraiche och rom i skålar. 
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.
Frukt/grönt
  • 400 g sötpotatis
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 6 msk Bladpersilja
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 dl babyspenat
  • 10 st små plommontomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 st gul paprika
  • 2 st äpple
  • 200 g ruccola
  • 1 st styck finhackad rödlök
  • 0.5 dl hackad gurka
  • 5 msk hackad dill
Torrvaror
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 tsk rapsolja
Övrigt
  • 600 g vatten
  • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 2 msk majonnäs
  • 80 g Stenbitsrom g
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • salt och vitpeppar
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk ljus soja
  • 2 tsk rosepeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kalvfärs
  • 3 st ägg
  • 140 g bacon
  • 300 g laxfilé
  • 700 g kycklingfilé
  • 1000 g räkor med skal
Mejeri
  • 4 msk grädde
  • 2 tsk tsk smör
  • 1 dl grädde
  • 4 msk msk gräddfil
  • 8 g smör
  • 0.5 dl lätt créme fraiche
  • 100 g riven halloumi
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl créme fraiche
  • 0.5 st strimlad rödlök
  • 2 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!