Tillbaka till menyerna

V 18

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 932 Kcal

    • Frukost - 464 Kcal

      Chiagröt med mango och apelsin

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 136 Kcal

      Utflyktsmat - Grönsakssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 80.4 gram

Fett: 32.7 gram

Protein: 60.4 gram

Energi: 932.4 kcal

  • Måndag frukost 464 Kcal

    Chiagröt med mango och apelsin

    Fräsch chiagröt med mango och apelsin toppad med nötter och honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 msk chiafrön
    • 3 dl havremjölk
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl fryst mango
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st apelsin
    • 2 msk rostade kokosflakes
    Topping
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda ihop chiafrön med mjölk och honung i en skål.
    • Rör om och ställ i kylen över natten.
    • Lägg mango i en skål eller i en bägare.
    • Lägg på chiafrögröten.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer.
    • Lägg granatäpplekärnor över och apelsinfiléer.
    • Toppa med kokos.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och häll på flytande honung.
    • Lägg på nötterna på gröten och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 msk chiafrön
    • 3 dl havremjölk
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl fryst mango
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st apelsin
    • 2 msk rostade kokosflakes
    Topping
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Måndag middag 136 Kcal

    Utflyktsmat - Grönsakssoppa

    En vegetariskt och god soppa där du kan lägga till tofu om du önskar extra protein. Förvara soppan i en termosmugg under utflykten för att den ska hålla sig varm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter.
    • Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten.
    • Smaka av med kryddor. Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter.
    • Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd
Torrvaror
  • 4 msk chiafrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk olivolja
Mejeri
  • 3 dl havremjölk
Frukt/grönt
  • 1 dl fryst mango
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st apelsin
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st selleristjälk
  • 20 g färsk grönkål
  • 0.25 st broccolistånd
Övrigt
  • 2 msk rostade kokosflakes
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!