Tillbaka till menyerna

v.13 – 800 kcal

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 830 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Middag - 265 Kcal

      Exotisk ananas med tonfiskröra

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 754 Kcal

    • Frukost - 219 Kcal

      Yoghurt med apelsin

    • Lunch - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 775 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 544 Kcal

      Kycklinggratäng med röd curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 886 Kcal

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 544 Kcal

      Kycklinggratäng med röd curry

    • Middag - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1349 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 378 Kcal

      Ägghack med skinka och äpple

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1386 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Middag - 744 Kcal

      Högrevsgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 984 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 744 Kcal

      Högrevsgryta med champinjoner

    • Middag - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55.2 gram

Fett: 60.1 gram

Protein: 56.8 gram

Energi: 995 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Måndag lunch 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Måndag middag 265 Kcal

    Exotisk ananas med tonfiskröra

    En halv ananas toppad med en tonfiskröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st ananas
    • 1 st salladslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål.
    • Gröp ur ananasen och skär köttet i mindre bitar.
    • Strimla salladslöken tunt.
    • Blanda med tonfisk, majonnäs, gräddfil, curry, mango chuttney, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st ananas
    • 1 st salladslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ärtskott

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Tisdag frukost 219 Kcal

    Yoghurt med apelsin

    Fräsch apelsin ihop med yoghurt blir en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st apelsin

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Lägg apelsinfiléerna på yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st apelsin

    Tisdag lunch 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Tisdag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Onsdag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Onsdag middag 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 378 Kcal

    Ägghack med skinka och äpple

    Frukost som även fungerar som lättare lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Gör så här

    • Koka äggen och låt dem svalna.
    • Hacka äggen och strimla skinkan. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt och peppar.
    • Skiva äpplet i tunna skivor. Servera ägghacket med rucolasallad och skivat äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Fredag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Lördag lunch 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist
  • Söndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Söndag lunch 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Söndag middag 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st kokt ägg
  • 7 st ägg
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 100 g tonfisk i vatten
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 30 g skinka
  • 220 g torskrygg
  • 300 g högrev
  • 100 g chorizo
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl riven ost
  • 4.75 msk crème fraiche
  • 0.75 dl grädde
Övrigt
  • 0.5 msk senap
  • 4 msk majonnäs
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 st cornichongurkor
Frukt/grönt
  • 8 st cocktailtomat
  • 10.5 dl rucola
  • 0.5 st ananas
  • 1 st salladslök
  • 50 g ärtskott
  • 1 st apelsin
  • 2 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 200 g blomkål
  • 200 g broccoli
  • 4 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 5 dl blandsallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st rödlök
  • 0.2 st gurka
  • 1 st äpple
  • 0.5 st citron
  • 2 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 1 styck tomat
  • 1 st avokado
  • 0.5 st lime
  • 6 st färska champinjoner
  • 0.5 st paprika valfri färg
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 st basilikakvist
  • 1 kvist färsk rosmarin
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 dl råris
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!