Tillbaka till menyerna

V.12 2023

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 829 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 308 Kcal

       Exotisk burgare med gräddfilsås

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 548 Kcal

    • Frukost - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 195 Kcal

      Fruktig räksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 317 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 207 Kcal

      Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    • Middag - 110 Kcal

      Räksallad med citron och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 751 Kcal

    • Frukost - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 412 Kcal

      Lax med parmesan och bulgursallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1273 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 481 Kcal

      Smörrebröd - Kallrökt lax med äggröra

    • Middag - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing

    • Mellanmål

    • Dessert - 199 Kcal

      Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

  • Lördag - 1696 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 342 Kcal

      Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    • Lunch - 454 Kcal

      Quinoasallad med räkor och ägg

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål

    • Dessert - 98 Kcal

      Valnötspraliner med vit choklad

  • Söndag - 1360 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 466 Kcal

      Äggröra med varmrökt lax

    • Middag - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Mellanmål

    • Dessert - 77 Kcal

      Fruktspett

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.3 gram

Fett: 54.2 gram

Protein: 55.7 gram

Energi: 967.8 kcal

  • Måndag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Måndag lunch 308 Kcal

     Exotisk burgare med gräddfilsås

    Laga en fräsch exotisk burgare med färsk mango och jordgubbar och en klick gräddfilssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g nötfärs
    • 0.25 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilssås
    • 0
    • 0.5 st morot
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med vitlök, salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att  blanda ihop alla ingredienser.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g nötfärs
    • 0.25 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilssås
    • 0
    • 0.5 st morot
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Tisdag frukost 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd där varje bit innehåller 94 kcal - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Tisdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Tisdag middag 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 110 Kcal

    Räksallad med citron och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st citron
    • 600 gram räkor i lag
    • 1 st granatäpple
    • 10 st rädisor
    • 0.5 dl gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citroner och lägg på ett fat.
    • Häll av räkor och lägg i mitten.
    • Dela granatäpplet och gröp ur alla kärnor.
    • Finhacka rädisor.
    • Lägg rädisor och granatäpple på räkorna och strö på gräslök, salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st citron
    • 600 gram räkor i lag
    • 1 st granatäpple
    • 10 st rädisor
    • 0.5 dl gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd där varje bit innehåller 94 kcal - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Torsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Torsdag middag 412 Kcal

    Lax med parmesan och bulgursallad

    Fräsch bulgursallad med laxfilé och parmesan i. Förvara resterna i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg bulgur i en skål.
    • Blanda ner olja, salt, peppar och dill.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner rucolasallad.
    • Strö på salt och peppar på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfiléerna i några minuter på var sida.
    • Strö på parmesan och dill och servera med bulgursalladen.
    • Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 0 st dillkvistar
  • Fredag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Fredag lunch 481 Kcal

    Smörrebröd - Kallrökt lax med äggröra

    Gott rågbröd tillsammans med en krämig äggröra och kallrökt lax. Toppa smörrebrödet med dillkvist och svartpeppar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 st salladsblad
    • 1 msk majonnäs
    • 8 skiva kallrökt lax
    Äggröra
    • 8 st ägg
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Skär av kanterna på brödet.
    • Bred på majonnäs på brödskivan.
    • Dekorera med sallad.
    • Lägg på 2 skivor kallrökt lax på varje smörrebröd.
    • Vispa ihop äggen med salt, peppar och grädde.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Rör om med en trägaffel 1-2 minuter.
    • Fördela äggröran på smörrebröden och dekorera med dillkvistar och lite svartpeppar.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 st salladsblad
    • 1 msk majonnäs
    • 8 skiva kallrökt lax
    Äggröra
    • 8 st ägg
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 1 tsk svartpeppar

    Fredag middag 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing

    Gott och fräscht!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Låt svalna något och lägg i en skål.
    • Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    • Toppa med rödlöksringar och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag dessert 199 Kcal

    Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

    Somrig fräsch efterrätt att bjuda sina vänner på - serveras med vitchoklad och mandeltopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Häll på flädersaft, limesaft och strö på mynta.
    • Blanda om.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och strö över fruktsalladen.
    •  Riv chokladen över och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Lördag frukost 342 Kcal

    Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    Vill du göra omeletten vegetariskt? Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka och ost när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprika och gurka.
    • Toppa med grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Lördag lunch 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Lördag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Lördag dessert 98 Kcal

    Valnötspraliner med vit choklad

    Hälsosamma praliner med mörk- och vitchoklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 98 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 16 st valnöt
    • 0.5 tsk blåbärspulver

    Gör så här

    • Smält den mörka chokladen i ett vattenbad.
    • Smält den vita chokladen i micron.
    • Sätt ihop 2 valnötskärnor mot varandra och doppa i mörk choklad.
    • Lägg på ett bakplåtspapper.
    • Ringla vit choklad över och strö blåbärspulver över.
    • Låt stelna i kylen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 16 st valnöt
    • 0.5 tsk blåbärspulver
  • Söndag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Söndag lunch 466 Kcal

    Äggröra med varmrökt lax

    Gott till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Fördela lax på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Söndag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Söndag dessert 77 Kcal

    Fruktspett

    Festliga fruktspett med ringlad choklad över - perfekt efterrätt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad

    Gör så här

    • Skär bort skalet på kiwi, mango och melonerna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och trä på spetten.
    • Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över spetten.

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad
Övrigt
  • 1 dl fryst bärmix
  • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
  • 1 msk majonnäs
  • 100 g grillad paprika
  • 8 st jordgubbe färsk
  • 2 msk flädersaft
  • 75 g vit choklad (1 ruta)
  • 125 g mörk choklad
  • 7 st träspett
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 106.5 tsk smör
  • 2.3 msk gräddfil
  • 1 dl kesella
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
  • 1.65 dl naturell yoghurt
  • 1 dl parmesan
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 150 g buffelmozzarella
  • 2 skiva ost
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk havregrädde
Torrvaror
  • 1.5 msk valnötter
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 7 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 2.5 msk bakpulver
  • 120 gram sesamfrön
  • 120 gram kruskakli
  • 140 gram solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 10.5 msk olivolja
  • 1.5 dl bulgur
  • 5 msk mandel
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl majs
  • 16 st valnöt
  • 0.7 dl kokosflingor
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
Frukt/grönt
  • 0.25 st apelsin
  • 2.25 st salladslök
  • 21 st salladsblad
  • 1.33 st mango
  • 9 st färsk jordgubbe
  • 4.5 st morot
  • 2 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.75 st röd chili
  • 0.5 st vitkål
  • 3.5 st lime
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • 1 jordgubbar
  • 2 st granatäpple
  • citronskal
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 150 g broccoli
  • 1 st grapefrukt
  • 3 st avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 2.75 st citron
  • 10 st rädisor
  • 1 st palsternacka
  • 55 g rucola
  • 2 st citronskiva
  • 1 dl blåbär
  • 1.75 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 1.5 st rödlök
  • 0.3 st chili
  • 4 st nektarin
  • 0.45 st gurka
  • 1 dl ärter
  • 5 st små plommontomater
  • 1 st sötpotatis
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st banan
  • 0.5 st äpple
  • 2 tsk ingefära
  • 11 st sockerärter
  • 100 g minimajs
  • 2 st grön kiwi
  • 2 st plommon
  • 200 g galiamelon
  • 0.5 dl fryst mango
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs
  • 750 g kycklingfilé
  • 25.5 st ägg
  • 200 g räkor
  • 600 g rostbiff
  • 600 gram räkor i lag
  • 300 g laxfilé
  • 8 skiva kallrökt lax
  • 25 g rökt skinka
  • 250 g högrev
  • 75 g varmrökt lax
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk mynta
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 4 tsk brödkryddor
  • 2 krm salt
  • 2 msk gräslök
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 3 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.3 kruka färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk blåbärspulver
  • 0.33 msk röd currypaste
  • 0.25 kruka färsk koriander

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!