Tillbaka till menyerna

Uschi sommar 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 881 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Middag - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 576 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 267 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple

    • Middag - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 817 Kcal

    • Frukost - 345 Kcal

      Äggröra med skinka och någon frukt

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 765 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Middag - 235 Kcal

      Köttbullar med citron och dragon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 544 Kcal

    • Frukost - 309 Kcal

      Äggröra med rökt skinka och tomater

    • Lunch - 235 Kcal

      Köttbullar med citron och dragon

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 851 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch

    • Middag - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 855 Kcal

    • Frukost - 648 Kcal

      Lyxfrukost

    • Lunch

    • Middag - 207 Kcal

      Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34 gram

Fett: 44.7 gram

Protein: 52.3 gram

Energi: 755.5 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Måndag middag 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Tisdag middag 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola
  • Onsdag frukost 345 Kcal

    Äggröra med skinka och någon frukt

    Rör ihop en äggröra och servera den med lite skinka och valfri frukt, tex, äpple eller nektarin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 20 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, skinka och skivad frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Onsdag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Onsdag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Torsdag lunch 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en fredagskväll framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

     

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Torsdag middag 235 Kcal

    Köttbullar med citron och dragon

    Köttbullar som serveras tillsammans med en god tomatsås, squash och parmesanost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 235 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna i en skål.
    • Forma till bullar och stek någon minut i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung, citronsaft, örter och kryddor.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Riv squash grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, parmesan, salt och svartpeppar.
    • Servera med köttbullar och tomatsås och dekorera med en citronklyfta och färsk dragon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 309 Kcal

    Äggröra med rökt skinka och tomater

    Alltid lika gott med äggröra till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och skivade tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Fredag lunch 235 Kcal

    Köttbullar med citron och dragon

    Köttbullar som serveras tillsammans med en god tomatsås, squash och parmesanost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 235 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna i en skål.
    • Forma till bullar och stek någon minut i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung, citronsaft, örter och kryddor.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Riv squash grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, parmesan, salt och svartpeppar.
    • Servera med köttbullar och tomatsås och dekorera med en citronklyfta och färsk dragon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag middag 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savoykål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savoykål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost
  • Söndag frukost 648 Kcal

    Lyxfrukost

    Ett fat med lite av allt - sallad, brieost, jordgubbar och lite nötter. Lyxa till din helgfrukost med detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat och lägg upp olika sorters skinka och en bit brie över.
    • Garnera med några jordgubbar, paranötter och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Söndag middag 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13.5 st ägg
  • 180 g tonfisk
  • 253 gram skinka
  • 150 g nötfärs
  • 40 g rökt kalkon
  • 150 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 300 g kalvfärs
  • 25 g rökt skinka
  • 50 g kycklingbacon
  • 600 g fläskfile
  • 600 g rostbiff
Torrvaror
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 6 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
  • 3 dl quinoa
  • 30 g paranötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk kanel
  • 2.5 tsk salt
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 tsk Herbes de Provance
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 msk mynta
Frukt/grönt
  • 1 st äpple
  • 12 msk purjolök
  • 5 st salladsblad
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.25 st rött äpple
  • 50 g rucola
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 40 g blandad sallad
  • 1 tsk citronskal
  • 4 msk citronsaft
  • 0.5 st squash
  • 8 st cocktailtomat
  • 1 st mini squash
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 100 g broccoli
  • 1 st grapefrukt
  • 0.25 st granatäpple
  • 2 st avokado
Mejeri
  • 1 dl havredryck
  • 2.3 msk gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 5 tsk smör
  • 3 msk grädde
  • 75 g mozarella
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 50 g Brieost
  • 0.15 dl naturell yoghurt
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 0.5 msk färsk dragon
  • 4 st savoykål

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!