Tillbaka till menyerna

UA januari 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 2390 Kcal

    • Frukost - 426 Kcal

      Laxomelett med brysselkål

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Middag - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Mellanmål - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Dessert - 595 Kcal

      Godaste chokladkakan

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 90.5 gram

Fett: 146.5 gram

Protein: 153.6 gram

Energi: 2389.6 kcal

  • Måndag frukost 426 Kcal

    Laxomelett med brysselkål

    En laxomelett som passar till frukost, lunch eller till middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 426 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 8 st brysselkål
    • 75 g varmrökt lax
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Krydda med lite salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Dela brysselkålen på mitten och fördela brysselkålen över omeletten.
    • Stek omeletten på medelvärme tills den stelnar och lägg upp på tallrik.
    • Fördela lax på omeletten och strö över tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 8 st brysselkål
    • 75 g varmrökt lax
    • 1 msk torkade tranbär

    Måndag lunch 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Måndag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Måndag mellanmål 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Måndag dessert 595 Kcal

    Godaste chokladkakan

    Chokladkaka med en massa god topping på, bland annat en chokladcréme - går utmärkt att byta ut hallonen till något annat bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 3.5 dl torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 st apelsinskal
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Mixa valnötter och dadlar grovt i en matberedare.
    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg ner avokado och alla andra ingredienser till botten i matberedaren.
    • Mixa till en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med avtagbar kant (ca 20 cm i diameter) och fördela smeten jämnt över.
    • Lägg ner alla ingredienser till crémen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Bred över kakan och ställ i kylen 2-3 timmar.
    • Garnera med apelsinskal, nötter, bär och physalis.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 3.5 dl torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 st apelsinskal
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 75 g varmrökt lax
  • 500 g blandfärs
  • 600 g kycklingfilé
Mejeri
  • 1 tsk smör
Frukt/grönt
  • 8 st brysselkål
  • 2 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 styck tomat
  • 2 st citronklyfta
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 11 st sockerärter
  • 0.5 st lime
  • 100 g minimajs
  • 50 g broccoli
  • 4 st avokado
  • 2 st apelsinskal
  • 1 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
Torrvaror
  • 1 msk torkade tranbär
  • 4 tsk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 6 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
  • 5 dl valnötter
  • 2 dl kakao
  • 1 dl agavesirap
  • 0.5 dl blandade nötter
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk persilja
  • 2 msk mynta
  • 0.33 msk röd currypaste
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 0.5 msk senap
  • 3.5 dl torkade dadlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!