Tillbaka till menyerna

Testvecka 1

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 848 Kcal

  • Tisdag - 887 Kcal

  • Onsdag - 689 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

      689 kcal

      Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.6 gram

Fett: 27.6 gram

Protein: 34.1 gram

Energi: 484.7 kcal

  • Måndag frukost 124 Kcal

    Spenatdrink

    En frisk och nyttig drink fylld med vitaminer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och avokado.
    • Pressa ner citron och mixa tillsammans.
    • Häll i vatten och istärningar och mixa till bra konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Måndag lunch 198 Kcal

    Räksoppa med thaibuljong

    En enkel lättlagad soppa med räkor och thaibuljong i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 198 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk soja
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0
    • 175 g räkor
    • 0.25 st squash
    • 0.2 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g broccoli
    • 100 g champinjon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Koka upp vatten, buljong, fisksås och soja i en kastrull.
    • Lägg ner chili, ingefära och vitlök.
    • Skiva, squash, purjolök och sockerärtor och lägg ner i soppan tillsammans med räkor.
    • Skär broccolin och champinjoner i mindre bitar och lägg ner i soppan.
    • Låt sjuda 3 minuter och smaka av med salt, peppar, lime och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk soja
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0
    • 175 g räkor
    • 0.25 st squash
    • 0.2 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g broccoli
    • 100 g champinjon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander

    Måndag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 198 Kcal

    Räksoppa med thaibuljong

    En enkel lättlagad soppa med räkor och thaibuljong i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 198 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk soja
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0
    • 175 g räkor
    • 0.25 st squash
    • 0.2 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g broccoli
    • 100 g champinjon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Koka upp vatten, buljong, fisksås och soja i en kastrull.
    • Lägg ner chili, ingefära och vitlök.
    • Skiva, squash, purjolök och sockerärtor och lägg ner i soppan tillsammans med räkor.
    • Skär broccolin och champinjoner i mindre bitar och lägg ner i soppan.
    • Låt sjuda 3 minuter och smaka av med salt, peppar, lime och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk soja
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0
    • 175 g räkor
    • 0.25 st squash
    • 0.2 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g broccoli
    • 100 g champinjon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander

    Tisdag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Ugnsbakad lax med en smakrik tomatsås och fetaost - Passa på att göra en stor form med denna maträtt så har du till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
  • Onsdag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Ugnsbakad lax med en smakrik tomatsås och fetaost - Passa på att göra en stor form med denna maträtt så har du till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
Frukt/grönt
  • 30 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 0.5 st avokado
  • 1.5 st citron
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.25 st squash
  • 0.2 st purjolök
  • 125 g sockerärtor
  • 100 g broccoli
  • 100 g champinjon
  • 1 st lime
  • 50 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
Övrigt
  • 1 dl is
  • 1 msk caviar mix
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk soja
  • 2 msk koriander
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 175 g räkor
  • 150 g laxkotlett
  • 400 g laxfilé
  • 50 g bacon
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 30 g fetaost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.