Tillbaka till menyerna

Testmeny 2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 902 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

  • Tisdag - 753 Kcal

  • Onsdag - 299 Kcal

    • Frukost

    • Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

      299 kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 455 Kcal

    • Frukost

    • Pestokyckling med zucchinipasta

      455 kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.5 gram

Fett: 34.7 gram

Protein: 44.2 gram

Energi: 602 kcal

  • Måndag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Måndag lunch 455 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Måndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 455 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Värm upp en kastrull med olja och fräs hackad lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, hackad basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat
  • Onsdag lunch 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Värm upp en kastrull med olja och fräs hackad lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, hackad basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat
  • Torsdag lunch 455 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja
Frukt/grönt
  • 2 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 950 g kycklingfilé
Mejeri
  • 10 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 msk riven parmesanost
  • 0.5 dl gräddfil
  • 125 g mozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk kycklingfond
  • 4 msk grön pesto
  • 4 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk färsk basilika
Övrigt
  • 16 st svarta oliver
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
Torrvaror
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!