Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bovetet i vatten under natten eller dagen, skölj ordentligt.
- Blanda husk, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.
- Häll över kokande vatten och blanda väl.
- Låt svälla 10 minuter.
- Tillsätt havremjöl, groddat bovete, bikarbonat, salt, yoghurt, sirap och kryddor i fröblandningen.
- Blanda med elvisp ett par minuter så att allt blandas väl.
- Hacka aprikoser och blanda ner i smeten tillsammans med pumpakärnor och nötter.
- Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter).
- Strö lite havremjöl över.
- Låt vila övertäckt i cirka 30 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
- Låt stå minst en halvtimme innan brödet stjälps ut.
- Skiva upp och förvara i frysen.
- Gott att ta upp och rosta.