Tillbaka till menyerna

Test v.7

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 385 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 257 Kcal

      Apelsinsallad med räkor

    • Middag - 128 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 842 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 958 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 753 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Middag - 410 Kcal

      Lammburgare med feta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 947 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 252 Kcal

      Ägghack med tonfisk

    • Lunch - 284 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    • Middag - 410 Kcal

      Lammburgare med feta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.2 gram

Fett: 53.5 gram

Protein: 60.3 gram

Energi: 776.7 kcal

  • Måndag lunch 257 Kcal

    Apelsinsallad med räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en matlåda.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina klyftor och lägg över salladen.
    • Häll av lagen från räkor.
    • Lägg räkor över salladen och toppa med granatäpplekärnor.
    • Servera, gärna med en dressing t ex Lallerstedts currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Måndag middag 128 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    Detta recept på brysselkålsgratäng passar utmärkt att servera tillsammans med kött, kyckling eller fisk. Resterna förvaras i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Tisdag middag 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag lunch 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Onsdag middag 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat
  • Torsdag lunch 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Torsdag middag 410 Kcal

    Lammburgare med feta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda färs och örtkryddor i en skål.
    • Skala och hacka vitlök och blanda ner i färsen med salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek några minuter per sida i smör i en stekpanna.
    • Lägg burgarna på salladsblad och smula över ost och lägg rödlök på burgarna.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över granatäppelkärnorna på burgaren.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple
  • Fredag frukost 252 Kcal

    Ägghack med tonfisk

    Lättlagad äggmåltid med tonfisk och sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Fördela tonfisk på en tallrik.
    • Hacka ägget grovt och blanda med majonnäs, gräddfil och gräslök.
    • Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
    • Lägg salladsblad och ½ paprika per portion bredvid tonfisken och ägghacket bredvid.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Fredag lunch 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Fredag middag 410 Kcal

    Lammburgare med feta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda färs och örtkryddor i en skål.
    • Skala och hacka vitlök och blanda ner i färsen med salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek några minuter per sida i smör i en stekpanna.
    • Lägg burgarna på salladsblad och smula över ost och lägg rödlök på burgarna.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över granatäppelkärnorna på burgaren.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple
Frukt/grönt
  • 1.5 dl isbergssallad
  • 0.5 st apelsin
  • granatäpple
  • 1000 g brysselkål
  • 1 dl blåbär
  • 2 st blomkålshuvud
  • 4 st morot
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 3 msk purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 20 g bladspenat
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.25 st rödlök
  • 2 st salladsblad
  • 10 g blandad sallad
  • 1 st röd paprika
  • 0.25 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g räkor
  • 9 st ägg
  • 1000 g kassler
  • 220 g torskrygg
  • 150 g lammfärs
  • 140 g tonfisk i vatten
  • 2 st kokt ägg
Övrigt
  • 15 g Lallerstedts currydressing
  • 0.5 msk majonnäs
Mejeri
  • 1 dl havregrädde
  • 0.5 dl havremjölk
  • 6 dl riven ost
  • 1 dl keso, 4%
  • 6 dl grädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.83 tsk smör
  • 50 g fetaost
  • 2 msk gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk sötstark senap
  • 2 msk färsk timjan
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 krm provensalska örter
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.2 tsk örtkryddor provencale
  • 1 msk gräslök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!