Tillbaka till menyerna

Test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 765 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 300 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 643 Kcal

    • Frukost - 342 Kcal

      Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    • Lunch - 300 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.8 gram

Fett: 37.6 gram

Protein: 70 gram

Energi: 703.5 kcal

  • Måndag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Måndag middag 300 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Mixa ihop torsk, räkor och svamp och gör en god krämig gratäng och bjud familjen på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. 
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset. 
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag
  • Tisdag frukost 342 Kcal

    Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    Vill du göra omeletten vegetariskt? Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka och ost när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprika och gurka.
    • Toppa med grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Tisdag lunch 300 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Mixa ihop torsk, räkor och svamp och gör en god krämig gratäng och bjud familjen på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. 
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset. 
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag
Frukt/grönt
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.25 st rödlök
  • 0.7 st gurka
  • 150 g rotselleri
  • 100 g champinjon
  • 0.5 st gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 0.25 st röd paprika
Mejeri
  • 2.33 msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.33 dl gräddfil
  • 1 msk mjölk
  • 2 skiva ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g nötfärs
  • 300 g torskrygg
  • 100 gram räkor i lag
  • 2 st ägg
  • 25 g rökt skinka
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 1 msk dill
Övrigt
  • 1 msk tacosås
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!