Tillbaka till menyerna

test

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1446 Kcal

    • Frukost - 265 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon

    • Lunch - 488 Kcal

      Primörsoppa med sparris

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Mellanmål - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 103 gram

Fett: 91.3 gram

Protein: 43.8 gram

Energi: 1445.8 kcal

  • Måndag frukost 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon

    En enkel och fräsch drink att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Måndag lunch 488 Kcal

    Primörsoppa med sparris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 250 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 dl crème fraiche
    • 65 g spenat
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1.5 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 100 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Hacka gul lök och låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skär sparris och sockerärtor till mindre bitar.
    •  Hoppa över den träiga delen på sparrisen och spara några sockerärtor och sparrisar till topping.
    •  Tillsätt sparris och sockerärtor i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    •  Låt sjuda i 10 minuter.
    • Blanda i crème fraiche och häll soppan i en matberedare.
    • Tillsätt spenaten och mixa till en jämn soppa.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen oh späd med mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt lite äppelcidervinäger, honung, salt och peppar och låt allt bli varmt
    • Finhacka de sista sparrisarna och strimla tunt sockerärtorna.
    • Skeda upp soppan i skålar toppa med sparris och sockerärtor samt en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 250 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 dl crème fraiche
    • 65 g spenat
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1.5 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 100 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 0 dillkvistar

    Måndag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag mellanmål 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 0.5 st vattenmelon
  • 1 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 2 st gul lök
  • 350 g sparris
  • 200 g sockerärtor
  • 165 g spenat
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st broccolistånd
Torrvaror
  • 3.5 msk olivolja
  • 2.5 tsk honung
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokosgrädde
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • dillkvistar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 msk lantbuljong
Mejeri
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • 75 g halloumi
Övrigt
  • 1 msk äppelcidervinäger

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!