Tillbaka till menyerna

Test

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 834 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 689 Kcal

      Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    • Mellanmål - 145 Kcal

      Grön soppa med räkor

    • Dessert

  • Tisdag - 689 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 689 Kcal

      Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.3 gram

Fett: 50.7 gram

Protein: 53.3 gram

Energi: 761.4 kcal

  • Måndag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Ugnsbakad lax med en smakrik tomatsås och fetaost - Passa på att göra en stor form med denna maträtt så har du till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag mellanmål 145 Kcal

    Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja
  • Tisdag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Ugnsbakad lax med en smakrik tomatsås och fetaost - Passa på att göra en stor form med denna maträtt så har du till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g laxfilé
  • 50 g bacon
  • 100 g handskalade räkor
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Mejeri
  • 30 g fetaost
Frukt/grönt
  • 2 klyfta vitlök
  • 1.5 st gul lök
  • 200 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 100 g spenat
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk persilja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!