Tillbaka till menyerna

Sus vecka 51

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.2 gram

Fett: 51.8 gram

Protein: 65.9 gram

Energi: 820.4 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Måndag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Måndag mellanmål 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 312 Kcal

    Smörrebröd med räkor och ägg

    Danskt rågbröd som är toppad med räkor och ett kokt ägg på! Dekorera smörrebrödet med en citronskiva och lite dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 tsk smör
    • 1 msk majonnäs
    • 4 st salladsblad
    • 4 st kokt ägg
    • 200 g handskalade räkor
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Bred smör på rågbrödet.
    • Lägg på salladsbladen och skiva ägget och lägg på salladen.
    • Klicka på majonnäs och toppa med räkor.
    • Dekorera med en citronskiva och dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 tsk smör
    • 1 msk majonnäs
    • 4 st salladsblad
    • 4 st kokt ägg
    • 200 g handskalade räkor
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronskiva

    Tisdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag mellanmål 127 Kcal

    Fröknäcke

    Ett knaprigt knäckebröd som passar utmärkt till frukost eller mellanmål - servera det med färskost och valfri grönsak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 dl linfrön
    • 3 dl vatten
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 msk lantbuljong

    Gör så här

    • Blanda linfrö, sesamfrö, solrosfrön och pumpafrön med vattnet.
    • Låt stå cirka 4 timmar.
    • Sätt ugnen på 40 – 45 grader.
    • Häll av vattnet och tillsätt buljongen.
    • Blanda om och bred ut ett tunt lager på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 8 timmer.
    • Öppna ugnslocket emellanåt.
    • Bryt till mindre bitar och ät som ett knäckebröd.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 dl linfrön
    • 3 dl vatten
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 msk lantbuljong

    Onsdag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 233 Kcal

    Örtsill med citron

    En fantastiskt örtsill som är enkel att göra! Receptet räcker till 6 mindre portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 420 g 5 minuterssill
    • 1 st rödlök
    • 1 st citron
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1.5 msk bladpersilja
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Häll av sillagen och skölj filéerna.
    • Skär dem i mindre bitar.
    • Finhacka rödlök och bladpersilja.
    • Pressa vitlöksklyftan och riv skalet av en citron.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 420 g 5 minuterssill
    • 1 st rödlök
    • 1 st citron
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1.5 msk bladpersilja
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 tsk svartpeppar

    Torsdag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Fredag lunch 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Fredag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola
  • Lördag frukost 404 Kcal

    Äggröra med bacon

    Vill du äta vegetariskt? Byt då ut bacon mot vegetariskt bacon som märket Hälsans kök säljer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela bacon och stek i en torr stekpanna. Lägg på ett hushållspapper.
    • Skölj stekpannan och lägg ner smör.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och servera med bacon och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12 st ägg
  • 80 g rökt kalkon
  • 75 g falukorv med hög kötthalt
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom
  • 4 st kokt ägg
  • 200 g handskalade räkor
  • 300 g nötfärs
  • 150 g laxkotlett
  • 420 g 5 minuterssill
  • 500 g kassler
  • 25 g rökt skinka
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 300 g ryggbiff
  • 40 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1.5 msk gräslök
  • 3 msk färsk dill
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk dill
  • 0.5 msk lantbuljong
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 msk persilja
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 1 st palsternacka
  • 3 st morot
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.25 st blomkålshuvud
  • 0.5 dl purjolök
  • 275 g sparris
  • 8 st rädisor
  • 1 st citronklyfta
  • 5 st salladsblad
  • 4 st citronskiva
  • 200 g körsbärstomater
  • 50 g sockerärtor
  • 2 st citron
  • 1.5 st rödlök
  • 26 dl rucola
  • 0.25 st paprika
  • 11 st cocktailtomat
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 12 dl kaffe
  • 200 g krossade tomater
  • 3 dl linfrön
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
Mejeri
  • 19 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2.5 msk gräddfil
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 125 g mozzarellakulor
Övrigt
  • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
  • 4 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 msk caviar mix

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!