Tillbaka till menyerna

Sus vecka 49

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 778 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Mellanmål

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Tisdag - 779 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Mellanmål - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Dessert - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

  • Onsdag - 808 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 250 Kcal

      Grönsakssoppa med korv

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Dessert - 36 Kcal

      Kiwi

  • Torsdag - 805 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinksallad

    • Middag - 417 Kcal

      Torskgryta med räkor och apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Fredag - 1134 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch - 250 Kcal

      Grönsakssoppa med korv

    • Middag - 603 Kcal

      Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    • Mellanmål

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Lördag - 397 Kcal

    • Frukost - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Söndag - 757 Kcal

    • Frukost - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Lunch

    • Middag - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.5 gram

Fett: 42 gram

Protein: 62.5 gram

Energi: 779.7 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Måndag middag 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Måndag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Tisdag middag 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Tisdag mellanmål 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 250 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Onsdag mellanmål 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag dessert 36 Kcal

    Kiwi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 36 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kiwi
    • 1 st kiwi

    Gör så här

    Dela kiwin och ät den med sked

    Ingredienser

    1 portioner

    Kiwi
    • 1 st kiwi
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Torsdag lunch 228 Kcal

    Skinksallad

    En liten skål med smått och gott i - fungerar som lunch eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Lägg broccoli och blomkål i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Lägg i en skål med sallad, skivat äpple och skinka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Torsdag middag 417 Kcal

    Torskgryta med räkor och apelsin

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 75 g räkor
    • 1 st apelsin
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st squash
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, skiva broccoli och squash.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt grädde, vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär torsk i bitar och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt torsk i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.
    • Skär bort skalet från apelsinen med en vass kniv och skär ut filéer utav den.
    • Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkor och ärtor innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.
    • Strö på gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 75 g räkor
    • 1 st apelsin
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st squash
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0 msk gräslök

    Torsdag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Fredag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Fredag lunch 250 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Fredag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Lördag frukost 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Lördag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Söndag frukost 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Klassiker som funkar som frukost, lunch eller snabb middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Söndag middag 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Söndag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 1200 g nötfärs
  • 700 g torskrygg
  • 250 gram räkor i lag
  • 80 g rökt kalkon
  • 190 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g majskycklingfilé
  • 5 skivor skinka
  • 75 g räkor
  • 700 g oxfilé
  • 4 skiva bacon
  • 50 g rökt skinka
  • 6 skiva lövbiff
Frukt/grönt
  • 6 st selleristjälk
  • 6 st morot
  • 3 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 1 styck tomat
  • 2.5 dl rucola
  • 2 st stor tomat
  • 2.5 st rödlök
  • 5 dl isbergssallad
  • 1 st rött äpple
  • 1.2 st gurka
  • 1.5 st citron
  • 1 dl blåbär
  • 2 st palsternacka
  • 1 st röd paprika
  • 1.25 dl purjolök
  • 1 st päron
  • 1 st kiwi
  • 26 dl broccoli
  • 40 g blomkålsbuketter
  • 0.65 st äpple
  • 50 g grönsallad
  • 1 st apelsin
  • 0.25 st squash
  • 0.5 dl frysta ärtor
  • 1 st salladsblad
  • 150 g champinjon
  • 1 st hjärtsallad
  • 4 st silverlök
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 3 st salladslök
  • 50 g skogschampinjoner
  • 200 g haricots verts
  • 150 g minimajs
  • 3 st riven morot
Torrvaror
  • 7 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 21 dl kaffe
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 2 msk sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 msk kalvfond
  • 5 msk färsk basilika
  • 2 msk balsamico
  • 1 dl gräslök
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 6 kvist färsk persilja
  • 1 msk rosmarin
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 msk ljus soja
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
Mejeri
  • 10 tsk smör
  • 3 msk gräddfil
  • 1 dl keso, 4%
  • 50 g krämig getost
  • 2 dl grädde
  • 2 msk keso
  • 2 dl parmesan
  • 2 skiva ost
Övrigt
  • 5 st gröna oliver
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!