Tillbaka till menyerna

Sus vecka 31

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 763 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 277 Kcal

      Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    • Middag - 486 Kcal

      Stekt laxfilé med currydressing

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 801 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 338 Kcal

      Räk- och laxsallad

    • Middag - 463 Kcal

      Köttfärssås med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 794 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 312 Kcal

      Smörrebröd med räkor och ägg

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 889 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Middag - 578 Kcal

      Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.6 gram

Fett: 51.6 gram

Protein: 56.3 gram

Energi: 811.6 kcal

  • Måndag lunch 277 Kcal

    Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Lägg skivor av rostbiff på en tallrik.
    • Fördela ruccola vid sidan om.
    • Dela tomaten i mindre bitar och lägg på salladen.
    • Skiva champinjoner och lök och bryn i en stekpanna några minuter i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och toppa salladen med.
    • Servera med gurkor och en klick senapscréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 486 Kcal

    Stekt laxfilé med currydressing

    Laxfilé med en god currydressing - gott till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 486 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med blandade grönsaker och curry och limedressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Tisdag lunch 338 Kcal

    Räk- och laxsallad

    Fräsch räk- och laxsallad med en currydressing till, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på räkor och laxskivor.
    • Strimla sockerärtor och dela sparris och lägg på salladen.
    • Dela tomaterna och lägg vi sidan om tillsammans med några gurkskivor.
    • Servera med currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Tisdag middag 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost
  • Onsdag lunch 312 Kcal

    Smörrebröd med räkor och ägg

    Danskt rågbröd som är toppad med räkor och ett kokt ägg på! Dekorera smörrebrödet med en citronskiva och lite dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 tsk smör
    • 1 msk majonnäs
    • 4 st salladsblad
    • 4 st kokt ägg
    • 200 g handskalade räkor
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Bred smör på rågbrödet.
    • Lägg på salladsbladen och skiva ägget och lägg på salladen.
    • Klicka på majonnäs och toppa med räkor.
    • Dekorera med en citronskiva och dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 tsk smör
    • 1 msk majonnäs
    • 4 st salladsblad
    • 4 st kokt ägg
    • 200 g handskalade räkor
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronskiva

    Onsdag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Torsdag lunch 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 578 Kcal

    Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    En perfekt lunch eller middag - grönsaker med korv och en klick ajvarcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skär rotfrukterna och löken i mindre bitar.
    • Dela och skär squash, paprika och haricot verts i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek alla grönsaker med salt, svartpeppar och hackad persilja.
    • Gör sitt i korven och stek jämt på sidorna.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ajvarcrémen.
    • Servera grönsakspytt med korven och toppa med ajvarcréme och persilja.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g rostbiff
  • 150 g laxfilé
  • 50 g färska räkor
  • 3 skiva kallrökt lax
  • 475 g nötfärs
  • 4 st kokt ägg
  • 200 g handskalade räkor
  • 20 g bacon
  • 150 g kycklingfilé
  • 4 st chorizo
Frukt/grönt
  • 50 g rucola
  • 1 styck tomat
  • 50 g champinjon
  • 0.58 st rödlök
  • 50 g grönsallad
  • 2 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g sparris
  • 5 st små plommontomater
  • 0.25 st gurka
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 6 st cocktailtomat
  • 6 st salladsblad
  • 4 st citronskiva
  • 3 st lökring
  • citronsaft
  • 20 g blandad sallad
  • 0.5 st persika
  • jordgubbar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g haricots verts
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk honung
Övrigt
  • 5 st cornichongurkor
  • 45 g Lallerstedts currydressing
  • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
  • 1.5 msk majonnäs
  • 1 msk hamburgerdressing
Kryddor/smaksättare
  • örtkrydda
  • 1 tsk dijonsenap
  • 11 msk persilja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk färsk dill
  • 1 krm grillkrydda
  • 2 msk ajvar relish
Mejeri
  • 1.33 dl gräddfil
  • 10 tsk smör
  • 125 g mozarella
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 st skiva ost
  • 0.5 dl crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!