Tillbaka till menyerna

Sus vecka 15

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 788 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 289 Kcal

      Skaldjurssallad

    • Middag - 406 Kcal

      Stekt torsk med citronsås och gröna ärtor

    • Mellanmål

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Tisdag - 788 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål - 54 Kcal

      Citronmarinerad broccoli

    • Dessert - 54 Kcal

      Tomat och mozzarellasallad

  • Onsdag - 787 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 289 Kcal

      Skaldjurssallad

    • Middag - 432 Kcal

      Tacolax

    • Mellanmål - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Dessert - 54 Kcal

      Citronmarinerad broccoli

  • Torsdag - 1099 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål - 54 Kcal

      Citronmarinerad broccoli

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Fredag - 721 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 481 Kcal

      Caesarsallad

    • Middag

    • Mellanmål - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Dessert

  • Lördag - 319 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 647 Kcal

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch

    • Middag - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20 gram

Fett: 45.5 gram

Protein: 61.3 gram

Energi: 735.5 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 289 Kcal

    Skaldjurssallad

    Med god smak av kräftor och krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, rädisor och rödlök i små tärningar eller bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner kräftstjärtar.
    • Skär krabbsticks i mindre bitar och blanda ner tillsammans med salt, peppar och currydressing.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och lägg över skaldjurssalladen.
    • Dekorera med rödlök, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 406 Kcal

    Stekt torsk med citronsås och gröna ärtor

    Ät en god torsk till lunch tillsammans med citronsås och gröna ärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk havrefraiche
    • 1 tsk fiskfond
    • 0.25 st citron
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hjärtsallad

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken snabbt på bägge sidor.
    • Häll på vatten, havrefraiche, fond och citronsaft.
    • Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner ärtor och låt allt bli varmt.
    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner hjärtsalladsbladen några sekunder.
    • Låt rinna av och servera med fisken.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk havrefraiche
    • 1 tsk fiskfond
    • 0.25 st citron
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hjärtsallad

    Måndag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Tisdag mellanmål 54 Kcal

    Citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner saften av citron, olivolja, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag dessert 54 Kcal

    Tomat och mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Dressing
    • 1 msk vatten
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  vatten, salladskrydda och flytande honung  i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ruccola och sedan resten på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Dressing
    • 1 msk vatten
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 289 Kcal

    Skaldjurssallad

    Med god smak av kräftor och krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, rädisor och rödlök i små tärningar eller bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner kräftstjärtar.
    • Skär krabbsticks i mindre bitar och blanda ner tillsammans med salt, peppar och currydressing.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och lägg över skaldjurssalladen.
    • Dekorera med rödlök, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Onsdag middag 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag mellanmål 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag dessert 54 Kcal

    Citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner saften av citron, olivolja, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Torsdag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Torsdag mellanmål 54 Kcal

    Citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner saften av citron, olivolja, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Fredag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Fredag lunch 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Fredag mellanmål 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Lördag frukost 319 Kcal

    Ägghack med skinka

    En skål med ägg och lite skivor skinka, lättlagad frukost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, salt och peppar.
    • Servera med rullade skinkskivor, tomat, gurka, några salladsblad och lite ärtskott som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad
  • Söndag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Söndag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 200 g kräftstjärtar
  • 200 g crabsticks
  • 650 g torskrygg
  • 5 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 200 g majskycklingfilé
  • 150 g laxfilé
  • 300 g kalvfärs
  • 175 g nötfärs
  • 20 g bacon
  • 40 g rökt kalkon
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 4 skivor skinka
  • 25 g rökt skinka
  • 3 msk stenbitsrom
Frukt/grönt
  • 2 st gurka
  • 4 st selleristjälk
  • 20 st rädisor
  • 2.75 st rödlök
  • 150 g rucola
  • 5 st citronklyfta
  • 2 st citron
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 st hjärtsallad
  • 2 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 1 st päron
  • 300 g broccoli
  • 187.5 g cocktailtomater
  • 1 dl babyspenat
  • 5 st små plommontomater
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 3 st lökring
  • 3 st salladsblad
  • 10 blad romansallad
  • 100 g ärtskott
  • 5 st pärltomater
  • 20 g blandad sallad
  • 225 g sparris
Övrigt
  • 90 g Lallerstedts currydressing
  • 2 msk havrefraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 5 st gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 msk ceasardressing
Kryddor/smaksättare
  • 3.5 msk gräslök
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk rosmarin
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk sötstark senap
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 krm grillkrydda
Torrvaror
  • 2.5 tsk olivolja
  • 18 dl kaffe
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
Mejeri
  • 4 msk gräddfil
  • 50 g krämig getost
  • 21 g smör
  • 125 g buffelmozzarella
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st skiva ost
  • 1 msk riven parmesanost
  • 0.5 dl crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!