Tillbaka till menyerna

Summer 22

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 754 Kcal

    • Frukost - 104 Kcal

      Skyr med jordgubbar

    • Lunch - 251 Kcal

      Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 933 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 194 Kcal

      Frörutor med hasselnötter

    • Lunch - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Middag - 363 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Dessert

  • Onsdag - 838 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 799 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Spenatomelett i ugn

    • Middag - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Mellanmål - 63 Kcal

      Bärsorbet

    • Dessert

  • Fredag - 993 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1296 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch - 718 Kcal

      Fitnesstallrik med räkor och fetaost

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 847 Kcal

    • Frukost - 104 Kcal

      Skyr med jordgubbar

    • Lunch - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Middag - 360 Kcal

      Vegetarisk böngryta med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55.3 gram

Fett: 46.3 gram

Protein: 67.2 gram

Energi: 922.9 kcal

  • Måndag frukost 104 Kcal

    Skyr med jordgubbar

    Skyr med smak av vanilj toppat med färska jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 104 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg upp en klick Skyr på en tallrik.
    • Skär jordgubbar och lägg runt om och toppa med lite tärningar som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Måndag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Tisdag frukost 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Tisdag lunch 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Tisdag middag 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Tisdag mellanmål 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon
  • Onsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost

    Rör ihop en härlig räksallad med fetaost och ta med ut på picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Onsdag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
  • Torsdag lunch 318 Kcal

    Spenatomelett i ugn

    En stadig frukost som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten i en liten pajform. Skala och skiva rödlök tunt och lägg över tillsammans med spenat.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 10 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Torsdag middag 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Torsdag mellanmål 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)
  • Fredag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Fredag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Fredag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Lördag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Lördag lunch 718 Kcal

    Fitnesstallrik med räkor och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 718 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl babyspenat
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st selleristjälk
    • 0.5 dl mandlar
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st citronskiva
    • 2 msk rhode island-dressing

    Gör så här

    • Lägg upp spenatblad på ett fat. Lägg på rödkål, avokado, räkor, fetaost, selleri, mandel och lite rödlök.
    • Dekorera med citron och servera med Rhode Island-dressing, gärna Lallerstedt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl babyspenat
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st selleristjälk
    • 0.5 dl mandlar
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st citronskiva
    • 2 msk rhode island-dressing

    Lördag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Söndag frukost 104 Kcal

    Skyr med jordgubbar

    Skyr med smak av vanilj toppat med färska jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 104 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg upp en klick Skyr på en tallrik.
    • Skär jordgubbar och lägg runt om och toppa med lite tärningar som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Söndag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Söndag middag 360 Kcal

    Vegetarisk böngryta med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär aubergine, sötpotatis och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta och bryn lök, vitlök, aubergine, sötpotatis och squash några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva champinjoner och skär ut små blomkålsbuketter.
    • Skär paprikan i mindre bitar.
    • Lägg ner grönsakerna i stekpannan och låt steka några minuter.
    • Tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar och krossade tomater.
    • Låt sjuda 10 minuter.
    • Tillsätt bönor och hackade örter samt sweet chilisås.
    • Smaka av med kryddor och servera.
    • Dekorera med gräslök och citronskivor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
Mejeri
  • 1 burk skyr vanilj
  • 4 msk keso
  • 56 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 0.5 msk kesella
  • 1.5 dl havrekli
  • 1.33 dl naturell yoghurt
  • 0.93 dl gräddfil
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 1 msk riven parmesanost
  • 2 msk riven ost
  • 200 g fetaost
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
Frukt/grönt
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 2.25 msk purjolök
  • 150 g broccoli
  • 1 st citron
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st broccolistånd
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 1.5 st röd paprika
  • 2.5 st rödlök
  • 2.25 st squash
  • 1.5 st morot
  • 3 st gul lök
  • 40 g haricots verts
  • 40 g sockerärtor
  • 1.5 tsk ingefära
  • 6 klyfta vitlök
  • 450 g sötpotatis
  • 0.5 st granatäpple
  • 8 st hallon
  • 1.25 dl hallon (färska)
  • 6 dl blandsallad
  • 200 g tärnad melon
  • 0.5 st mango
  • 1 st avokado
  • 75 g kantareller
  • 30 g bladspenat
  • 4 st rödbetor
  • 50 g rucola
  • physalis
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 100 g sugarsnaps
  • 1.5 st lime
  • 0.5 st zucchini
  • 2 dl babyspenat
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 0.25 st selleristjälk
  • 3 st citronskiva
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st aubergine
  • 100 g champinjon
  • 0.25 st blomkålshuvud
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 140 g tonfisk
  • 300 g högrevsburgare
  • 10 st ägg
  • 1100 g kycklingfilé
  • 150 g räkor
  • 140 g torskfile
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 dl handskalade räkor i lag
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk dijonsenap
  • 5 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
  • 1 tsk japansk soja
  • 2.2 tsk spiskummin
  • 1.5 krm malen curry
  • 0.33 msk koriander
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kruka färsk koriander
  • 4 msk dill
  • dillkvistar
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 6 msk gräslök
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 förp pad thaisås
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk sweet chilisås
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk bakpulver
  • 1.5 dl vita sesamfrön
  • 1.5 dl linfrön
  • 4 msk flytande honung
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 4.5 tsk rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1.5 dl svarta linser
  • 10 st valnöt
  • 3 msk sesamfrön
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl mandlar
  • 60 g jordnötter
  • 2.3 dl svarta bönor
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 500 gram Blandade bär
  • 2 msk rhode island-dressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!