Tillbaka till menyerna

Start v40

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 780 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Middag - 362 Kcal

      Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 506 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 362 Kcal

      Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    • Middag - 138 Kcal

      Grönsakssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 769 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Middag - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.2 gram

Fett: 35.4 gram

Protein: 52.7 gram

Energi: 684.9 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Måndag middag 362 Kcal

    Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    Torskrygg med en hemmagjord purjolöksås till - serveras med sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör purjolökssåsen genom att koka upp grädde och vatten tillsammans med buljongtärning i några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar och strimlad purjolök.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Koka sockerärtorna hastigt i en kastrull med vatten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera med sockerärtor, purjolökssås och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 362 Kcal

    Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    Torskrygg med en hemmagjord purjolöksås till - serveras med sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör purjolökssåsen genom att koka upp grädde och vatten tillsammans med buljongtärning i några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar och strimlad purjolök.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Koka sockerärtorna hastigt i en kastrull med vatten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera med sockerärtor, purjolökssås och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Tisdag middag 138 Kcal

    Grönsakssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan. Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten. Smaka av med kryddor.
    • Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter. Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Onsdag middag 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 msk crème fraiche
Frukt/grönt
  • 2 dl blåbär
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st rödlök
  • 0.25 st röd paprika
  • 400 g sockerärtor
  • 1 st citron
  • 1 st purjolök
  • 1.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 1 st selleristjälk
  • 20 g grönkål
  • 50 g broccoli
  • 250 g kålrot
  • 1 portion blomkålsris
  • 1 tsk citronskal
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 440 g torskrygg
  • 300 g kycklingfilé
  • 250 g varmrökt lax
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.75 msk malen curry
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 3 dl kaffe
  • 5 st katrinplommon
Övrigt
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!