Tillbaka till menyerna

Soppor

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 654 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 411 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Middag - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 412 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 412 Kcal

      Torskrygg med grönsakspytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.1 gram

Fett: 17.8 gram

Protein: 61.3 gram

Energi: 533.3 kcal

  • Måndag lunch 411 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm krm curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl dl vatten
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 50 st Pärltomater
    • 2 msk Bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Måndag middag 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 400 g vatten
    • 1 dl lätt créme fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.
  • Tisdag middag 412 Kcal

    Torskrygg med grönsakspytt

    Laga en god vardagsmiddag till familjen - torskrygg med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g svarta bönor gram
    • 2 msk hackad persilja
    • 0.5 msk msk smör

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Skala och skiva rödlök. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker några minuter tillsammans med vitlök.
    • Skär tomater och blanda ner. Strö på kryddor.
    • Skölj bönor och blanda ner tillsammans med persilja. Håll varmt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfiléerna runt om i några minuter.
    • Servera med de varma grönsakerna.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g fryst torskrygg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 200 g kycklingfilé
  • 400 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm krm curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
Frukt/grönt
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st fänkål
  • 50 st Pärltomater
  • 2 msk Bladpersilja
  • 25 g bladspenat
  • 1.5 st gul paprika
  • 0.25 st purjolök
  • 2 msk gräslök
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.25 st rödlök
  • 2 styck tomat
  • 2 msk hackad persilja
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 200 g svarta bönor gram
Övrigt
  • 1.5 dl dl vatten
  • 400 g vatten
Mejeri
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 4 g smör
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 0.5 msk msk smör

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!