Tillbaka till menyerna

Sommarchallenge

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1166 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 569 Kcal

      Gratinerad getost

    • Middag - 434 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.8 gram

Fett: 80.8 gram

Protein: 57.2 gram

Energi: 1165.5 kcal

  • Måndag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Måndag lunch 569 Kcal

    Gratinerad getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 °C.
    • Lägg getosten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    • Fördela mandel på osten och häll på lite honung.
    • Gratinera i ugnen i ca 5 minuter.
    • Fördela sallad på fat.
    •  Dela tomaterna och lägg över salladen.
    • Blanda ihop dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda

    Måndag middag 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad
Frukt/grönt
  • 1 st grapefrukt
  • blandad sallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dl fänkål
  • 1 dl squash
  • 1 st paprika
  • 1 msk gul lök
  • 2 st salladsblad
Mejeri
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 75 g krämig getost
  • 50 g fetaost
Torrvaror
  • 1 msk pistagenötter
  • 2 msk mandel
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk balsamico
  • 0.1 msk salladskrydda
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g laxfilé
Övrigt
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!