Tillbaka till menyerna

Sommar;2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 995 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Middag - 684 Kcal

      Italiensk ”allt i ett” gratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1299 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 690 Kcal

      Stekt grekisk ost med tomatsallad

    • Middag - 609 Kcal

      Ärt- och sparrissallad med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 786 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 197 Kcal

      Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    • Middag - 589 Kcal

      Fiskgratäng med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 643 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 221 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    • Middag - 423 Kcal

      Citron- och salviafylld kycklingfilé

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1457 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Middag - 1081 Kcal

      Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 762 Kcal

    • Frukost - 329 Kcal

      Ägghack med räkor

    • Lunch

    • Middag - 433 Kcal

      Citronbakad marulk med ärtpuré och ugnsbakade rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 974 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 370 Kcal

      Äggröra med skinka

    • Middag - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.7 gram

Fett: 62.3 gram

Protein: 72.2 gram

Energi: 988 kcal

  • Måndag lunch 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 684 Kcal

    Italiensk ”allt i ett” gratäng

    Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök. 
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över. 
    • Hyvla squash på längden i tunna skivor. 
    • Lägg Ricottaost i en bunke.
    • Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
    • Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
    • Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min. 
    • Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto. 
    • Servera med körsbärstomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
  • Tisdag lunch 690 Kcal

    Stekt grekisk ost med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 690 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på bägge sidor i några minuter eller tills de är gyllenbruna.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Fördela rucola på tallrik och lägg en bit ost över.
    • Skär tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg tomater, rödlök och oliver på tallriken.
    • Fördela lite frö och nötblandning över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Tisdag middag 609 Kcal

    Ärt- och sparrissallad med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 609 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär sparris i mindre bitar.
    • Koka upp vatten med lite salt  och lägg ner frysta ärtor och sparris några minuter.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Blanda ner purjolök, olja, citronsaft, mynta, rädisor, salt och peppar.
    • Lägg upp i en djup skål och smula över fetaost.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över och strö på salt.
    • Toppa salladen med solroskärnor.
    • Dekorera med färsk mynta och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist
  • Onsdag lunch 197 Kcal

    Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 197 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta ur fruktköttet, lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med ärter, purjolök, vitlök, olja och buljongpulver.
    • Mixa ihop till en jämn massa.
    • Rör ner vatten till önskad konsistens och limesaft.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär gurkan i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka koriander och blanda ner i skålen tillsammans med limesaft.
    • Servera soppan i skål och toppa med gurksalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Onsdag middag 589 Kcal

    Fiskgratäng med spenat

    En krämig fiskgratäng med spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken och vitlöken tillsammans med fryst spenat.
    • Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Lägg torsken i en smord ugnsform.
    • Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost.
    • Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter.
    • Servera med färsk bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat
  • Torsdag lunch 221 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    En enkel och god tomatsallad med två olika ostar, mozzarella och fetaost! Passar perfekt att lägga till parmaskinka om du vill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Dela tomaterna och lägg i en skål. Häll på olivolja, balsamico och kryddor. Blanda om.
    • Lägg spenat på ett fat. Skiva mozzarella och lägg på spenaten.
    • Lägg på tomatsallad över mozzarellan. Skär fetaosten i kuber och lägg över tomatsallad.
    • Lägg solrosfrön i en torr stekpanna och rosta någon minuter. Häll på honung och strö över salt och rosta ytterligare någon minut.
    • Strö över solrosfrön över salladen och toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Torsdag middag 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter
  • Fredag lunch 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Fredag middag 1081 Kcal

    Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    Ett recept med massor av goda grönsaker tillsammans med fläskytterfilé som du tillagar i ugnen. Servera maten med en klick pestokräm och färska salviablad! Spar resterna och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 1081 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskfilén på en ugnsplåt och skär ett snitt rakt över.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva mozzarellan tunt och lägg i skåran tillsammans med salami.
    • Klicka på pesto och lägg soltorkade tomater på toppen.
    • Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden färdigt grönsakerna genom att skära alla grönsaker (ej tomater) i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner oliver, olja, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Finhacka eller riv vitlöken och blanda ner.
    • Ta ut plåten ut ugnen och lägg alla grönsaker runt fläskfilén.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fläskfilén är genomstekt.
    • Gör under tiden pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i  en skål.
    • Skiva upp fläskfilén och servera med alla grönsaker och pestocréme.
    • Dekorera med färsk salvia.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia
  • Lördag frukost 329 Kcal

    Ägghack med räkor

    Ägg med räkor, en god enkel frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, räkor, salt och peppar.
    • Servera med tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat

    Lördag middag 433 Kcal

    Citronbakad marulk med ärtpuré och ugnsbakade rödbetor

    Imponera dina nära och kära med en ljuvlig citronbakad marulk som du serverar tillsammans med en ärtpuré och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st rödbetor
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st marulkfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st citron
    Ärtpuré
    • 1 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk smör
    • 1 fiskbuljong
    • 4 dl gröna ärtor
    • 2 dl parmesan
    • 3 msk citronsaft
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala rödbetorna och dela i klyftor.
    • Lägg klyftorna på en ugnsplåt. Häll lite olivolja över och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 25 minuter. 
    • Lägg fiskfiléerna i en ugnsform.
    • Riv vitlöksklyftorna och skalet från citronerna fint.
    • Strö salt, peppar , vitlök och citronskal över fiskfiléerna.
    • Dela citronen och pressa saften över.
    • Sätt in fisken tillsammans med rödbetorna i ugnen de sista 15 minuterna. 
    • Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med lite smör och bryn löken i någon minut.
    • Slå på fiskbuljong oh låt koka upp.
    • Häll ner blandningen i en matberedare tillsammans med ärtor och riven parmesan.
    • Mixa till en jämn puré.
    • Smaka av med citron, salt och peppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st rödbetor
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st marulkfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st citron
    Ärtpuré
    • 1 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk smör
    • 1 fiskbuljong
    • 4 dl gröna ärtor
    • 2 dl parmesan
    • 3 msk citronsaft
    • 0 salt och vitpeppar
  • Söndag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Söndag lunch 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Söndag middag 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 400 g krossade tomater
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 100 g färdigblandad frö och nötblanding
  • 4.5 msk solrosfrön
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 450 g kycklingfilé
  • 500 g blandfärs
  • 700 g torskfile
  • 4 st skiva parmaskinka
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 500 g fläskytterfilé
  • 4 st skiva salami
  • 2 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 4 st ägg
  • 5 skivor skinka
  • 300 g kycklingfärs
Frukt/grönt
  • 4 msk citronsaft
  • 60 g blandad sallad
  • 0.5 st persika
  • jordgubbar
  • 1 tsk ingefära
  • 2.75 st squash
  • 11 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 400 g körsbärstomater
  • 61 g rucola
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 2 st rödlök
  • 150 g sparris
  • 7 dl frysta ärtor
  • 7 msk purjolök
  • 10 st rädisor
  • 3.5 st citron
  • 2 st avokado
  • 0.5 st gurka
  • 3 tsk limesaft
  • 3 st schalottenlök
  • 450 g fryst bladspenat
  • 200 g bladspenat
  • 600 g cocktailtomater
  • 0.25 st aubergine
  • 0.5 st fänkål
  • 1.5 st röd paprika
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 1 styck tomat
  • 8 st rödbetor
  • 4 dl gröna ärtor
  • 2 st cocktailtomat
Mejeri
  • 0.33 dl gräddfil
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 300 g mozarella
  • 200 g halloumi
  • 750 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 325 g buffelmozzarella
  • 125 g färskost med vitlök
  • 4 msk crème fraiche
  • 3 tsk smör
  • 2 dl parmesan
  • 50 g mozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 6.2 msk färsk basilika
  • 4.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 5.5 msk grön pesto
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1.5 msk balsamico
  • basilikablad
  • 7 msk salvia
  • 1 fiskbuljong
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk färsk timjan
Övrigt
  • 300 g soltorkade tomater i olja
  • 55 g svarta oliver kärnfria
  • 1 dl gratängost
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 25 g gröna oliver
  • 0.5 msk majonnäs
  • 4 st marulkfilé
  • 1.25 dl kokande vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!