Tillbaka till menyerna

Sommar

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1285 Kcal

    • Frukost - 191 Kcal

      Red Christmas drink

    • Lunch - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Middag - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1333 Kcal

    • Frukost - 109 Kcal

      Ost med jordnötsmör

    • Lunch - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Middag - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert - 374 Kcal

      Glutenfri mascarponetårta med bär

  • Onsdag - 729 Kcal

    • Frukost - 290 Kcal

      Fröfrallor med valnötter

    • Lunch

    • Middag - 439 Kcal

      Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 928 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch

    • Middag - 609 Kcal

      Ärt- och sparrissallad med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1270 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 178 Kcal

      Tomatsmoothie med vitlök och chili

    • Middag - 733 Kcal

      Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1114 Kcal

    • Frukost - 648 Kcal

      Lyxfrukost

    • Lunch

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 196 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55 gram

Fett: 62.3 gram

Protein: 54.6 gram

Energi: 979.2 kcal

  • Måndag frukost 191 Kcal

    Red Christmas drink

    En röd julig drink som passar bra till frukost, mellanmål eller on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 st morot
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär av skalet på apelsinen och skär i mindre bitar.
    • Skala och skär moroten i mindre bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en  jämn smoothie.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 st morot
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Måndag lunch 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Måndag middag 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis
  • Tisdag frukost 109 Kcal

    Ost med jordnötsmör

    En liten plocktallrik med en smakrik ost, tomater och jordnötssmör.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
    • 5 st pärltomater

    Gör så här

    • Skiva osten och servera med jordnötsmör och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
    • 5 st pärltomater

    Tisdag lunch 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Tisdag middag 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Tisdag dessert 374 Kcal

    Glutenfri mascarponetårta med bär

    En krämig god mascarponetårta med bär topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl sötströ
    • 250 gram frysta bär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 st uppvispat ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut smördegen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Blanda ihop mascarpone, vaniljpulver och sötströ i en skål och bred ut på mitten av smördegen.
    • Lägg på bär och vik upp kanterna runt om.
    • Riv chokladen och lägg över.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera ljummen eller kall.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl sötströ
    • 250 gram frysta bär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 st uppvispat ägg
  • Onsdag frukost 290 Kcal

    Fröfrallor med valnötter

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med valnötter - servera med färskost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 1 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med valnötter
    • 0.75 dl valnötter

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 1 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med valnötter
    • 0.75 dl valnötter

    Onsdag middag 439 Kcal

    Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    Perfekt till lunch eller middag - laxschnitzel med haricot verts och en krämig hemmagjord romsås till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    • 150 g haricots verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med lök, gräslök, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med romsås, kokt haricotverts och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    • 150 g haricots verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar
  • Torsdag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Torsdag middag 609 Kcal

    Ärt- och sparrissallad med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 609 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär sparris i mindre bitar.
    • Koka upp vatten med lite salt  och lägg ner frysta ärtor och sparris några minuter.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Blanda ner purjolök, olja, citronsaft, mynta, rädisor, salt och peppar.
    • Lägg upp i en djup skål och smula över fetaost.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över och strö på salt.
    • Toppa salladen med solroskärnor.
    • Dekorera med färsk mynta och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist
  • Fredag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Fredag lunch 178 Kcal

    Tomatsmoothie med vitlök och chili

    En tomatsmoothie med mycket smak som sätter igång förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 styck tomat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 0.3 klyfta vitlök
    • 0 jordgubbar
    • 0.3 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär tomater, paprika och selleri i bitar.
    • Riv eller pressa vitlök.
    • Lägg i en blender tillsammans med jordgubbar, persilja, chiliflakes, olja och citronsaft.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 styck tomat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 0.3 klyfta vitlök
    • 0 jordgubbar
    • 0.3 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st citron

    Fredag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad
  • Lördag frukost 648 Kcal

    Lyxfrukost

    Ett fat med lite av allt - sallad, brieost, jordgubbar och lite nötter. Lyxa till din helgfrukost med detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat och lägg upp olika sorters skinka och en bit brie över.
    • Garnera med några jordgubbar, paranötter och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 196 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Ett recept till dig som vill lyxa till dina pannkakor lite med färska bär och grädde på. Det går utmärkt att variera bären på toppingen, tex, hallon, jordgubbar, blåbär och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    Dekoration
    • 50 gram sockerfri äppelmos
    • 2 dl grädde
    • 6 dl Bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida.
    • Bred på äppelmoset och rulla ihop pannkakorna.
    • Servera med vispad grädde och färska bär

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    Dekoration
    • 50 gram sockerfri äppelmos
    • 2 dl grädde
    • 6 dl Bär
Frukt/grönt
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st morot
  • 3 dl hallon (frysta)
  • 0.5 st granatäpple
  • 4.3 klyfta vitlök
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 st röd chili
  • 4 st salladsblad
  • 0.25 st gurka
  • 2 st salladslök
  • 150 g kantareller
  • 2 st gul lök
  • 5 dl frysta ärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1 skiva melon
  • 25 g solrosgroddar
  • 0.33 st avokado
  • 8 st physalis
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 tsk citronskal
  • 150 g haricots verts
  • 2 st citronklyfta
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 150 g sparris
  • 3 msk purjolök
  • 1 msk citronsaft
  • 10 st rädisor
  • 0.75 st citron
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 0.5 st grapefrukt
  • 2.5 styck tomat
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st selleristjälk
  • jordgubbar
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 6 st rödbetor
Mejeri
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 17 g smör
  • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
  • 230 g chevreost
  • 1 dl havregrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 25 g färsk jäst
  • 7.5 dl mjölk
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl sojayoghurt
  • 200 g fetaost
  • 125 g keso
  • 200 g mozzarella
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 50 g Brieost
  • 2.5 dl grädde
Torrvaror
  • 26 tsk rapsolja
  • 4 st risblad
  • 50 g sojabönor
  • 2 msk torkade tranbär
  • 7.5 tsk olivolja
  • 3 st valnöt
  • 0.5 dl sötströ
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 6 dl solrosfrön
  • 25 g fibrex
  • 5.5 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 1.75 dl valnötter
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 400 g krossade tomater
  • 30 g paranötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g fläskfärs
  • 300 g kycklingfärs
  • 300 g lammfärs
  • 1 st uppvispat ägg
  • 250 g laxfilé
  • 3 msk stenbitsrom
  • 600 g nötfärs
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 800 g lammytterfilé
  • 2 st ägg
Övrigt
  • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
  • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 250 gram frysta bär
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 50 gram sockerfri äppelmos
  • 6 dl Bär
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 0.3 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk ajvar relish
  • 3 msk grön pesto
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 tsk torkade örter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!