Tillbaka till menyerna

Sommar 24

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.2 gram

Fett: 59.6 gram

Protein: 54.6 gram

Energi: 934 kcal

  • Måndag lunch 589 Kcal

    Fiskgratäng med spenat

    En krämig fiskgratäng med spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken och vitlöken tillsammans med fryst spenat.
    • Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Lägg torsken i en smord ugnsform.
    • Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost.
    • Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter.
    • Servera med färsk bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat

    Måndag middag 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök
  • Tisdag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Tisdag middag 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola
  • Onsdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Onsdag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Torsdag lunch 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Torsdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Fredag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Fredag middag 219 Kcal

    Bakad spetskål med parmesan

    Bakade spetskål som passar perfekt som tillbehör till en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela spetskålen i 6 delar och lägg på en ugnsplåt.
    • Ringla olivolja över och strö på salt och peppar.
    • Ugnsbaka i 30 minuter.
    • Häll smält smör över spetskålen och strö på riven parmesanost och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Fredag dessert 245 Kcal

    Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

    Pajen går att frysa och variera med hallon, äpple eller rabarber!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda bär, potatismjöl och sötning i en skål.
    • Lägg i en pajform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Blanda ner fiberhonungen.
    • Smält smöret och blanda ner i mjölsorterna.
    • Lägg smuldegen över bären och baka i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med 2 msk vaniljkesella per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella
  • Lördag frukost 87 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Lördag lunch 553 Kcal

    Grillad kyckling med sallad

    En lunch som går snabbt fixa med färdiggrillad kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 74 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Ta bort skinnet på kycklingen.
    • Lägg upp salladen på ett fat
    • Skär gurka, rädisor och selleri i mindre bitar och lägg upp på tallriken.
    • Häll över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 1059 Kcal

    Entrecôte med rostad sötpotatis och palsternacka

    Bjud dina vänner på en fantastisk god lördagsmiddag - Entrecote med potatis, palsternacka och en klick med timjansmör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 101 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 1059 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st sötpotatis
    • 4 st palsternacka
    • 4 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 700 g entrecote
    • 2 st citron
    • 100 g bladspenat
    • 1 msk färsk timjan
    Timjansmör
    • 100 g smör
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär sötpotatisen och palsternackan i tunna skivor och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja och krydda med örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Ugnsbaka rotfrukterna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka.
    • Lägg smöret till timjansmöret i en skål.
    • Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
    • Tillsätt tillsammans med timjan och flingsalt och rör ihop alltsammans till ett kryddsmör.
    • Krama ihop smöret med händerna, lägg det på bakplåtspapper och forma till en rulle.
    • Låt ligga kallt till serveringen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet i några minuter på varje sida.
    • Låt citronhalvan ligga bredvid i pannan med snittytan nedåt.
    • Lägg spenaten på fyra tallrikar och de rostade rotfrukterna ovanpå.
    • Placera köttet bredvid och servera med timjansmör, stekt citron och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st sötpotatis
    • 4 st palsternacka
    • 4 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 700 g entrecote
    • 2 st citron
    • 100 g bladspenat
    • 1 msk färsk timjan
    Timjansmör
    • 100 g smör
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 nypa flingsalt

    Lördag dessert 41 Kcal

    Jordgubbar

Frukt/grönt
  • 2 st schalottenlök
  • 4 klyfta vitlök
  • 450 g fryst bladspenat
  • 250 g bladspenat
  • 2 st gul lök
  • 250 g kålrot
  • 0.25 dl salladslök
  • 500 g cocktailtomater
  • 2 st rödlök
  • 50 g rucola
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 3 msk purjolök
  • 1600 g spetskål
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 250 g frysta blåbär
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 0.25 st gurka
  • 100 g selleri
  • 4 st sötpotatis
  • 4 st palsternacka
  • 3 st citron
  • 100 g jordgubbar (färska)
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 3.5 dl havremjöl
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl sötströ
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1.5 msk chiafrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl rapsolja
Mejeri
  • 7 dl grädde
  • 250 g fetaost
  • 125 g mozarella
  • 125 g mozzarella
  • 482 g smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 3 dl parmesan
  • 100 g vaniljkesella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g torskfile
  • 100 g chorizo
  • 500 g nötfärs
  • 4 st ägg
  • 200 g kycklingfärs
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 700 g entrecote
Övrigt
  • 1 dl gratängost
  • 8 st svarta oliver
  • 5 msk fiberhonung Nicks
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2.5 tsk torkad basilika
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk grön pesto
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1.5 krm salt
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • flingsalt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.