Tillbaka till menyerna

Sökta

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1260 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 343 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Mellanmål - 560 Kcal

      Halloumisallad med päron

    • Dessert

  • Tisdag - 233 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Lyxig GI-gröt

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.2 gram

Fett: 45.2 gram

Protein: 31.8 gram

Energi: 746.2 kcal

  • Måndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Måndag middag 343 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 olivolja
    • 0 balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 olivolja
    • 0 balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag mellanmål 560 Kcal

    Halloumisallad med päron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Fördela rädisor på salladen.
    • Skiva päronen och fikonen och lägg på salladen.
    • Skiva osten och stek i olja någon minut per sida.
    • Toppa salladen med den varma osten och strö på lite pumpafrön och torkade tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär
  • Tisdag frukost 233 Kcal

    Lyxig GI-gröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser. Hacka äppelbitar och aprikoser och lägg ner i blandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Tillagning:

    • Lägg 1 ½ dl grynblandning i en kastrull med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med havremjölk.

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk
Frukt/grönt
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 1.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 1 st grön paprika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 st äpple
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 1 st päron
  • 1 st färska fikon
Mejeri
  • 250 g halloumi
  • 2 msk grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl havremjölk
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 2.25 msk pumpakärnor
  • 1 msk torkade tranbär
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 20 g kokosskivor
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 0.5 dl torkade blåbär
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl torkade gojibär
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.1 msk salladskrydda
  • bladpersilja
  • balsamvinäger
  • 4 tsk kanel
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kalvfärs
  • 1 st ägg
Övrigt
  • 1 msk sweet chilisås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!