Tillbaka till menyerna

September vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 518 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Middag - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 632 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 632 Kcal

      Low Carb tortillabröd med köttfärsröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 876 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 876 Kcal

      Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 565 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 565 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 742 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 699 Kcal

      Quinoasallad med skinka och ost

    • Mellanmål

    • Dessert - 44 Kcal

      Muffins med hallon

  • Lördag - 459 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 699 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 699 Kcal

      Quinoasallad med skinka och ost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.2 gram

Fett: 32.9 gram

Protein: 42.3 gram

Energi: 641.5 kcal

  • Måndag lunch 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Måndag middag 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter
  • Tisdag middag 632 Kcal

    Low Carb tortillabröd med köttfärsröra

    Rör ihop en smakrik köttfärsröra och ber ut röran i tortillabrödet. Spara 2 tortillabröd och gör iordning så att du har en portion klar till rester!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 632 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Bröd 4 st
    • 70 gram sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 125 g keso
    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 2 dl isbergssallad
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk smör
    • 200 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräddfil
    • 5 st pepperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda alla ingredienser till brödet och bred ut i 4 runda tortillor tunt på en plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 min.
    • Ta lite kallt vatten på baksidan av pappret så att brödet lättare släpper.
    • Lägg upp 2 bröd (spara de andra 2)
    • Fördela sallad på tortillan.
    • Skiva tomaterna och lägg över.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om i några minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i färsen.
    • Låt steka någon minut.
    • Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar.
    • Fördela köttfärsröran över salladen och toppa med gräddfil och pepperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    Bröd 4 st
    • 70 gram sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 125 g keso
    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 2 dl isbergssallad
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk smör
    • 200 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräddfil
    • 5 st pepperoni
  • Onsdag middag 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Torsdag lunch 565 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Fredag middag 699 Kcal

    Quinoasallad med skinka och ost

    Perfekt rätt att stoppa i en matlåda att ta med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.25 st rödlök
    • 200 g rökt skinka
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g osttärningar
    • 0.5 msk gräslök
    Rhode Islanddressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 krm paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Lägg quinoan i en skål.
    • Blanda ingredienserna till Rhode Islanddressingen.
    • Skala och finhacka rödlök. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i bitar. Dela tomater. Blanda ner alla ingredienser i quinoan tillsammans med olivolja, finhackad persilja, salt och peppar.
    • Skär skinkan i bitar. Lägg på osttärningar och skinkan och strö på gräslök.
    • Servera med riks Rhode islanddressing.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.25 st rödlök
    • 200 g rökt skinka
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g osttärningar
    • 0.5 msk gräslök
    Rhode Islanddressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 krm paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag dessert 44 Kcal

    Muffins med hallon

    Utmärkt alternativ till frukost och mellanmål. Fungerar också som en efterrätt - toppa de då med en klick grädde och lite färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 44 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk proteinpulver vanilj
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 2 st äggvitor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser väl.
    • Häll på äggvitan och rör om.
    • Vispa till en smet och fördela jämt i 4 muffinsformar.
    • Lägg ner hallon i varje muffins.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk proteinpulver vanilj
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 2 st äggvitor
  • Lördag middag 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist
  • Söndag middag 699 Kcal

    Quinoasallad med skinka och ost

    Perfekt rätt att stoppa i en matlåda att ta med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.25 st rödlök
    • 200 g rökt skinka
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g osttärningar
    • 0.5 msk gräslök
    Rhode Islanddressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 krm paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Lägg quinoan i en skål.
    • Blanda ingredienserna till Rhode Islanddressingen.
    • Skala och finhacka rödlök. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i bitar. Dela tomater. Blanda ner alla ingredienser i quinoan tillsammans med olivolja, finhackad persilja, salt och peppar.
    • Skär skinkan i bitar. Lägg på osttärningar och skinkan och strö på gräslök.
    • Servera med riks Rhode islanddressing.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.25 st rödlök
    • 200 g rökt skinka
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g osttärningar
    • 0.5 msk gräslök
    Rhode Islanddressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 krm paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 4 dl filmjölk
  • 7 tsk smör
  • 125 g keso
  • 2 msk gräddfil
  • 50 g halloumi
  • 100 g osttärningar
  • 3 msk crème fraiche
  • 125 g riven mozzarella
  • 150 g mozzarella
  • 2 dl riven ost
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 30 g Lallerstedts currydressing
Torrvaror
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 2.5 dl linfrön
  • 4 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 12 st torkade aprikoser
  • 1.5 dl havregryn
  • 4 st torkade dadlar
  • 1 msk pistagenötter
  • 70 gram sesamfrön
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl svart råris
  • 6.5 msk olivolja
  • 3 dl vit quinoa, okokt
  • 1 msk proteinpulver vanilj
  • 100 g krossade tomater
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk salt
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 2 msk ketjap manis
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk mynta
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk soja
  • 2 msk färsk persilja
  • 0.5 msk gräslök
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 4 st basilikakvist
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 3 tsk ingefära
  • 50 g cocktailtomater
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 styck tomat
  • 1.75 st rödlök
  • 4 st morot
  • 0.5 st squash
  • 100 g svartkål
  • 0.5 st gul paprika
  • 150 g broccoli
  • basilika
  • 1 st paprika
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 8 st färska champinjoner
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 st ägg
  • 200 g nötfärs
  • 5 st pepperoni
  • 200 g laxfilé
  • 150 g kycklingfilé
  • 300 g rökt skinka
  • 2 st äggvitor
  • 500 g kycklingfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!