Tillbaka till menyerna

Quick

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 658 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 459 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 732 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 516 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Middag - 316 Kcal

      Zuccinisallad med feta och hallon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 750 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 632 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 316 Kcal

      Zuccinisallad med feta och hallon

    • Middag - 316 Kcal

      Kycklingjärpar med tomatsallad - 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 881 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Bananplättar med äpple och granatäpple

    • Lunch - 316 Kcal

      Kycklingjärpar med tomatsallad - 2 portioner

    • Middag - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.4 gram

Fett: 37.8 gram

Protein: 53 gram

Energi: 661.2 kcal

  • Måndag lunch 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Måndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja - perfekt som frukost, lunch eller lättare middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Onsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Onsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
  • Torsdag lunch 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Torsdag middag 316 Kcal

    Zuccinisallad med feta och hallon

    En riktigt fräsch sallad med salt fetaost och söta hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Lägg ruccola på en tallrik.
    • Hyvla tagliatelle av squashen och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft och salt och peppar.
    • Lägg squashtagliatellen på ruccolan.
    • Toppa med fetaost, hallon och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Fredag middag 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
  • Lördag lunch 316 Kcal

    Zuccinisallad med feta och hallon

    En riktigt fräsch sallad med salt fetaost och söta hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Lägg ruccola på en tallrik.
    • Hyvla tagliatelle av squashen och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft och salt och peppar.
    • Lägg squashtagliatellen på ruccolan.
    • Toppa med fetaost, hallon och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor

    Lördag middag 316 Kcal

    Kycklingjärpar med tomatsallad - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st soltorkad tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g vatten
    Tomatsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 4 st svarta oliver
    • 50 g soltorkade tomater i olja

    Gör så här

    Hacka tomaterna och lägg i en skål. Skala och finhacka vitlökarna och lägg i skålen. Blanda ner kycklingfärs, ajvar, persilja, salt och peppar. Forma till 4 järpar och stek i smör några minuter. Häll på vatten och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills järparna är genomstekta. Gör under tiden tomatsalladen genom att skiva tomater och lägg på ett fat. Skala och strimla rödlök och hacka persiljan något. Strö på salt och svartpeppar. Fördela oliver och soltorkad tomat på salladen och lägg kycklingjärparna över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st soltorkad tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g vatten
    Tomatsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 4 st svarta oliver
    • 50 g soltorkade tomater i olja
  • Söndag frukost 196 Kcal

    Bananplättar med äpple och granatäpple

    En somrig frukost med bananplättar toppat med frukt. Här kan du variera toppingen beroende på säsong och utbud!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ner lite smet.
    • Grädda varje pannkaka i någon minut per sida.
    • Servera med hackat eller skivat äpple och granatäpplekärnor.
    • Dekorera med mynta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Söndag lunch 316 Kcal

    Kycklingjärpar med tomatsallad - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st soltorkad tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g vatten
    Tomatsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 4 st svarta oliver
    • 50 g soltorkade tomater i olja

    Gör så här

    Hacka tomaterna och lägg i en skål. Skala och finhacka vitlökarna och lägg i skålen. Blanda ner kycklingfärs, ajvar, persilja, salt och peppar. Forma till 4 järpar och stek i smör några minuter. Häll på vatten och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills järparna är genomstekta. Gör under tiden tomatsalladen genom att skiva tomater och lägg på ett fat. Skala och strimla rödlök och hacka persiljan något. Strö på salt och svartpeppar. Fördela oliver och soltorkad tomat på salladen och lägg kycklingjärparna över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st soltorkad tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g vatten
    Tomatsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 4 st svarta oliver
    • 50 g soltorkade tomater i olja

    Söndag middag 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 2.25 st squash
  • 2.5 st gul lök
  • 5.25 klyfta vitlök
  • 75 g rucola
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2.25 st äpple
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 1.5 st rödlök
  • 6 st färska champinjoner
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 1 st mini squash
  • 0.25 st citron
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl blåbär
  • 6 styck tomat
  • 2 st citronklyfta
  • 5 st små plommontomater
  • 1 st banan
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
Torrvaror
  • 12 msk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 4 msk grön pesto
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk persilja
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 2 msk mynta
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 st myntakvist
Mejeri
  • 150 g fetaost
  • 0.8 dl gräddfil
  • 6.5 tsk smör
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 1 dl keso, 4%
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 st kokt ägg
  • 4 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 300 g torskrygg
  • 500 g blandfärs
  • 300 g kycklingfärs
Övrigt
  • 2.5 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk kapris
  • 2 st soltorkad tomat
  • 4 st svarta oliver
  • 50 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!