Tillbaka till menyerna

PM v2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 766 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 106 Kcal

      Tonfisk med keso mexican salsa

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 953 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 293 Kcal

      Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 819 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 293 Kcal

      Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    • Middag - 397 Kcal

      Asiatisk biff med inlagda grönsaker och korianderpesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1018 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 397 Kcal

      Asiatisk biff med inlagda grönsaker och korianderpesto

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1241 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Middag - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.2 gram

Fett: 107.9 gram

Protein: 61.9 gram

Energi: 959.4 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag lunch 106 Kcal

    Tonfisk med keso mexican salsa

    En skål med tonfisk, keso och en salsa till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm lökpulver
    • 0 oregano
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g tonfisk i vatten

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm lökpulver
    • 0 oregano
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g tonfisk i vatten

    Måndag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Tisdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Tisdag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Tisdag middag 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Onsdag middag 397 Kcal

    Asiatisk biff med inlagda grönsaker och korianderpesto

    Tillaga en smakrik asiatisk biff tillsammans med inlagda grönsaker och korianderpesto. Laga en extra portion och spara till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 159 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 1 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Inlagda grönsaker
    • 3 st morot
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 2 msk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 krm salt
    • 0.5 st grön chili
    • 10 gram rostade sesamfrön
    Korianderpesto
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 dl olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Skär grönsakerna i stavar och lägg i en skål.
    • Tillsätt honung, vinäger, salt och chili och blanda om ordentligt.
    • Strö över rostade sesamfrön.
    • Ställ grönsakerna i kylen.
    • Lägg alla ingredienser till peston, utom oljan,  i en matberedare och kör i någon minut.
    • Häll på olivolja och smaka av med salt, peppar och ev chili.
    • Ställ kallt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Putsa köttet fritt från senor och lägg den i en ugnsform.
    • Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet.
    • Ställ in i ugnen i ca 25 minuter eller tills köttet är lagom rosa inuti.
    • Använd gärna en termometer och ta ut köttet när det visar 55-60 grader.
    • Linda in köttet i ugnsfolie och låt det vila i några minuter.
    • Skiva upp köttet och servera med de inlagda grönsakerna och korianderpeston.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 1 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Inlagda grönsaker
    • 3 st morot
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 2 msk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 krm salt
    • 0.5 st grön chili
    • 10 gram rostade sesamfrön
    Korianderpesto
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 dl olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 397 Kcal

    Asiatisk biff med inlagda grönsaker och korianderpesto

    Tillaga en smakrik asiatisk biff tillsammans med inlagda grönsaker och korianderpesto. Laga en extra portion och spara till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 159 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 1 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Inlagda grönsaker
    • 3 st morot
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 2 msk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 krm salt
    • 0.5 st grön chili
    • 10 gram rostade sesamfrön
    Korianderpesto
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 dl olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Skär grönsakerna i stavar och lägg i en skål.
    • Tillsätt honung, vinäger, salt och chili och blanda om ordentligt.
    • Strö över rostade sesamfrön.
    • Ställ grönsakerna i kylen.
    • Lägg alla ingredienser till peston, utom oljan,  i en matberedare och kör i någon minut.
    • Häll på olivolja och smaka av med salt, peppar och ev chili.
    • Ställ kallt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Putsa köttet fritt från senor och lägg den i en ugnsform.
    • Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet.
    • Ställ in i ugnen i ca 25 minuter eller tills köttet är lagom rosa inuti.
    • Använd gärna en termometer och ta ut köttet när det visar 55-60 grader.
    • Linda in köttet i ugnsfolie och låt det vila i några minuter.
    • Skiva upp köttet och servera med de inlagda grönsakerna och korianderpeston.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 1 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Inlagda grönsaker
    • 3 st morot
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 2 msk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 krm salt
    • 0.5 st grön chili
    • 10 gram rostade sesamfrön
    Korianderpesto
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 dl olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes

    Torsdag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Fredag lunch 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Fredag middag 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök
Mejeri
  • 4.5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 9 msk grädde
  • 4 msk smör
  • 1 dl havredryck
  • 1 dl havregrädde
Övrigt
  • 6 dl Bär
  • 1 msk korianderfrön
  • 4 msk honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm lökpulver
  • oregano
  • 3 nypa chiliflakes
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 6 tsk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 2.5 krm salt
  • 4 kruka färsk koriander
  • 4 tsk sambal oelek
  • 2 tsk fisksås
  • 1 msk ketjap manis
  • 5 msk gräslök
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 500 g nötfärs
  • 500 g kalkonfilé
  • 1200 g rostbiff
  • 1 st ägg
  • 600 g kycklingfärs
  • 300 g lammfärs
Frukt/grönt
  • 11 klyfta vitlök
  • 2.5 st rödlök
  • 4 st schalottenlök
  • 100 g grönsallad
  • 1 st broccolistånd
  • 20 st färska champinjoner
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 1 dl purjolök
  • 8 st selleristjälk
  • 4 msk färsk ingefära
  • 8 st morot
  • 300 g sockerärtor
  • 1 st gurka
  • 1 st grön chili
  • 6 tsk limesaft
  • 1 st gul lök
  • 2 st röd chili
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 st lime
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st blomkålshuvud
Torrvaror
  • 400 g krossade tomater
  • 5.5 tsk olivolja
  • 20 gram rostade sesamfrön
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 6 msk sesamfrön
  • 4 tsk flytande honung
  • 1 dl havregryn

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!