Tillbaka till menyerna

Peter

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.9 gram

Fett: 58.2 gram

Protein: 54.6 gram

Energi: 1046.1 kcal

  • Måndag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Snabbt, enkelt, proteinrikt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Värm upp en stekpanna
    • Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    • Strö över lite salt.
    • Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Måndag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Måndag middag 495 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 495 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Måndag mellanmål 360 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 100 g broccoli
    • 15 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 4 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 100 g broccoli
    • 15 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 4 dl mandelmjölk
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Förbered din gröt kvällen innan och njut nästa morgon av en chiagröt med skivad apelsin och ananas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Tisdag middag 138 Kcal

    Grönsakssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan. Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten. Smaka av med kryddor.
    • Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter. Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 530 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Torsdag middag 138 Kcal

    Grönsakssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan. Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten. Smaka av med kryddor.
    • Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter. Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Torsdag mellanmål 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 138 Kcal

    Grönsakssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan. Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten. Smaka av med kryddor.
    • Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter. Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Fredag middag 839 Kcal

    Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    Laxschnitzel med grönsaker och en god remouladsås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 839 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk dill
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.5 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
    • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
    • 1 st citronklyfta
    • 1 dl sockerärtor

    Gör så här

    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med purjolök, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med remouladsås, morotsspagetti, sockerärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk dill
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.5 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
    • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
    • 1 st citronklyfta
    • 1 dl sockerärtor
  • Lördag frukost 238 Kcal

    Grön drink

    En grön drink som är fullproppad med gröna nyttigheter. Starta dagen med en kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Lördag lunch 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad
  • Söndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Söndag middag 549 Kcal

    Spenatpaj med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i ca 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant.
    • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Skala och finhacka lök och skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter.
    • Tillsätt spenat och lägg blandningen i pajformen.
    • Skriva champinjoner och lägg på pajen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    • Häll äggstanningen över pajen och smula över fetaost.
    • Höj temperaturen till 200 grader och ställ in i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
    •  Toppa med granatäpplekärnor och servera med sallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 850 g nötfärs
  • 150 g laxfilé
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 300 g högrevsburgare
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
Mejeri
  • 163 msk smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2.75 dl gräddfil
  • 5.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl havredryck
  • 4.5 msk grädde
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g keso mexican salsa
  • 200 g mozzarella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 150 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 2.2 krm salt
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 5 msk gräslök
  • 0.5 msk malen curry
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 st myntakvist
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk kanel
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 msk dill
  • 5 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk grön pesto
Frukt/grönt
  • 2 st gul paprika
  • 1 st purjolök
  • 0.25 st vitkål
  • 2.75 st rödlök
  • 4.5 st morot
  • 0.5 st mango
  • 100 g grönsallad
  • 1 st avokado
  • 2 st kiwi
  • 2.75 st apelsin
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st gurka
  • 450 g broccoli
  • 15 g ärtskott
  • 1.5 st lime
  • 0.5 st ananas
  • 0.5 st granatäpple
  • 2.5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 3 st palsternacka
  • 3.5 st selleristjälk
  • 60 g grönkål
  • 1 st äpple
  • 0.5 st salladslök
  • 0.25 st citron
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 3 dl blåbär
  • 0.5 tsk citronskal
  • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
  • 2 st citronklyfta
  • 1 dl sockerärtor
  • 200 g spenat
  • 1 st grapefrukt
  • 1 tsk ingefära
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 1 st salladsblad
  • 0.5 st squash
  • 200 g bladspenat
  • 250 g champinjon
Torrvaror
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 6 dl kaffe
  • 3.5 msk chiafrön
  • 6.5 tsk olivolja
  • 1 dl havregryn
  • 600 g krossade tomater
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 20 msk bovetemjöl
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl is
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.