Tillbaka till menyerna

Påskveckan

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 148 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 148 Kcal

      Keso med tomat, gurka och persilja

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 560 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 316 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 12.8 gram

Fett: 16 gram

Protein: 34.4 gram

Energi: 341.6 kcal

  • Måndag lunch 148 Kcal

    Keso med tomat, gurka och persilja

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso
    • 0.5 st bifftomat
    • 0.3 st gurka
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.25 st citron
    • 0.1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik.
    • Finhacka tomat och gurka och lägg i en skål tillsammans med persilja, citronsaft och svartpeppar.
    • Blanda om och lägg över keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso
    • 0.5 st bifftomat
    • 0.3 st gurka
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.25 st citron
    • 0.1 tsk svartpeppar
  • Tisdag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Tisdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök
Mejeri
  • 225 g keso
  • 0.5 dl gräddfil
  • 10 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 0.5 st bifftomat
  • 0.3 st gurka
  • 0.25 st citron
  • 1 dl färska blåbär
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 225 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 1 st citronklyfta
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.1 tsk svartpeppar
  • örtagårdskrydda
  • 1.5 msk gräslök
Torrvaror
  • 2 msk valnötter
  • 1 msk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!