Tillbaka till menyerna

P5

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 825 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 386 Kcal

      Tonfisksallad med keso och tapenade

    • Middag - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 430 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.4 gram

Fett: 34.3 gram

Protein: 59.1 gram

Energi: 627.5 kcal

  • Måndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Måndag lunch 386 Kcal

    Tonfisksallad med keso och tapenade

    En trevlig skål tonfisksallad med keso, tapenade och goda grönsaker till - snabblagad måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Spara lite av den hackade paprikan och löken till dekoration.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad och toppa med paprika, rödlök, en cocktailtomat och groddar. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Måndag middag 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Tisdag lunch 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 375 g keso
  • 1 tsk smör
Frukt/grönt
  • 0.5 st persika
  • 0.5 st paprika
  • 2.5 msk rödlök
  • 2 blad romansallad
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 2 st stor tomat
  • 4 st färska champinjoner
  • 1.5 st gul lök
  • vitlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g tonfisk
  • 400 g torskrygg
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
  • 4 st ägg
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk tapenade
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk bladpersilja
  • 5 msk färsk basilika
  • 2 msk balsamico
  • 1 kvist färsk persilja
  • persilja
Torrvaror
  • 1.5 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!