Tillbaka till menyerna

Omstart

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.1 gram

Fett: 57.5 gram

Protein: 56.8 gram

Energi: 973 kcal

  • Måndag frukost 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Måndag lunch 280 Kcal

    Italiensk köttfärswok

    Kul kombo av asiatisk rätt men med italienska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär squash och aubergine i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och lägg ner nötfärs, lök, vitlök och grönsakerna.
    • Woka några minuter och strö salt, peppar och örtagårdskrydda. Skär tomat grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med basilika. Lägg upp på tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Måndag middag 604 Kcal

    Äggwrap med svampstuvning

    En omelett med god och mättande svampfyllning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    •  Låt steka i någon minut och låt svalna.
    • Skiva svampen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen i 2-4 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja.
    • Häll över svampstuvningen i äggwrapen och lägg på tomat och ruccola.
    •  Rulla ihop till en wrap.
    • Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa med tillsammans med lite mer färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Måndag mellanmål 400 Kcal

    Ägghack med skinka

    En frukost på under 5 minuter. Kokt ägg med majonnäs och lite skinka till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 75 g rökt skinka

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Hacka hälften av skinkan och blanda ner.
    • Servera ägghacket med den resterande skinkan och lite grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 75 g rökt skinka
  • Tisdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Tisdag lunch 280 Kcal

    Italiensk köttfärswok

    Kul kombo av asiatisk rätt men med italienska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär squash och aubergine i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och lägg ner nötfärs, lök, vitlök och grönsakerna.
    • Woka några minuter och strö salt, peppar och örtagårdskrydda. Skär tomat grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med basilika. Lägg upp på tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Tisdag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Tisdag mellanmål 101 Kcal

    Ägghalvor med skagenröra

    Ägghalvor med en klick skagenröra på fungerar både till festliga tillfällen eller bara till en förrätt innan en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 101 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka äggen hårdkokta.
    • Dela på mitten och fördela skagenröra på äggen.
    • Toppa med dill.

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Onsdag lunch 280 Kcal

    Italiensk köttfärswok

    Kul kombo av asiatisk rätt men med italienska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär squash och aubergine i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och lägg ner nötfärs, lök, vitlök och grönsakerna.
    • Woka några minuter och strö salt, peppar och örtagårdskrydda. Skär tomat grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med basilika. Lägg upp på tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Onsdag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag mellanmål 139 Kcal

    Syrliga cashewbollar

    Dessa cashewbollar kan du välja att rulla i olika sorters bärpulver om så önskas - tranbär, hallon eller blåbär. Varje boll ligger på 139 kcal!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 139 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk kokosmjöl
    • 4 msk honung
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten
    • 5 msk tranbärspulver

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser, utom bärpulvret, i matberedaren och mixa ihop till en jämn och fin smet.
    • Forma till bollar och rulla dem i bärpulvret.
    • Förvara i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk kokosmjöl
    • 4 msk honung
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten
    • 5 msk tranbärspulver
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Torsdag middag 946 Kcal

    Stekt lax med ostsås och bacon

    En trevlig laxrätt med ostsås och bacon. Laxen serveras tillsammans med en krämig blomkålsmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 81 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 946 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 örter

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner örterna och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken 1 minut per sida.
    • Sänk värmen och låt steka 4-5 minuter per sida.
    • Strimla bacon och bryn i smör.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och tillsätt osten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp laxfilén på tallrikar och häll på sås.
    • Toppa med knaperstekt bacon och servera med blomkålsmos, sallad, ärtskott och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 örter
  • Fredag frukost 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Fredag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Lördag lunch 946 Kcal

    Stekt lax med ostsås och bacon

    En trevlig laxrätt med ostsås och bacon. Laxen serveras tillsammans med en krämig blomkålsmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 81 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 946 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 örter

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner örterna och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken 1 minut per sida.
    • Sänk värmen och låt steka 4-5 minuter per sida.
    • Strimla bacon och bryn i smör.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och tillsätt osten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp laxfilén på tallrikar och häll på sås.
    • Toppa med knaperstekt bacon och servera med blomkålsmos, sallad, ärtskott och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 örter
  • Söndag frukost 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön
Torrvaror
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vallmofrön
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 3 dl cashewnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosmjöl
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 6.5 g smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g philadelphiaost
  • 0.5 burk skyr vanilj
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 15 st ägg
  • 250 g nötfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 75 g rökt skinka
  • 150 g kycklingfilé
  • 125 g handskalade räkor
  • 300 g laxfilé
  • 60 g bacon
Frukt/grönt
  • 2 st äpple
  • 0.75 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 100 g squash
  • 100 g aubergine
  • 2 st kvisttomat
  • 8 st champinjoner
  • 20 g rucola
  • 4 st små plommontomater
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st morot
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st rödlök
  • 3 tsk citronzest
  • 2 msk citronsaft
  • 50 g ärtskott
  • 4 st citronskiva
  • 50 g blandad sallad
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st banan
  • 1 dl färska blåbär
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm salt
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 krm örtagårdskrydda
  • 1 msk persilja
  • 0.5 msk gräslök
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 5 msk dill
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 5 msk tranbärspulver
  • örter
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 30 g havremusli
  • 4 msk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!