Tillbaka till menyerna

Oktober V.40

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 798 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 245 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    • Middag - 303 Kcal

      Stekt laxfilé med persikosallad

    • Mellanmål - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Dessert

  • Tisdag - 881 Kcal

    • Frukost - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag - 266 Kcal

      Utflyktsmat - Chorizosoppa med kikärtor

    • Mellanmål

    • Dessert - 162 Kcal

      Nyttigare kanelbullar

  • Onsdag - 1042 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 104 Kcal

      Skyr med jordgubbar

    • Lunch - 245 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    • Middag - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Mellanmål - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Dessert

  • Torsdag - 759 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1045 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Middag - 400 Kcal

      Pestogratinerade grönsaksskivor

    • Mellanmål - 36 Kcal

      Kiwi

    • Dessert

  • Lördag - 1082 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 273 Kcal

      Amerikanska pannkakor

    • Lunch - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

  • Söndag - 943 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 400 Kcal

      Pestogratinerade grönsaksskivor

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål - 109 Kcal

      Ost med jordnötsmör

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.7 gram

Fett: 44.9 gram

Protein: 52.3 gram

Energi: 935.7 kcal

  • Måndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Måndag lunch 245 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    God och mustig soppa med kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Skär paprika och squash i små tärningar.  Skala och skär palsternackan i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn gul lök, vitlök och alla grönsaker. Låt gå någon minut och tillsätt örtagårdskrydda, buljongtärning, vatten och tomatpuré.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingfärsen i soppan och låt koka 10 minuter.
    • Häll upp i en soppskål och strö på färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Måndag middag 303 Kcal

    Stekt laxfilé med persikosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek laxfilén och fänkålen i ca 2-3 minuter per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg på skivad persika och strimlade sockerärtor.
    • Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden.
    • Ringla över olivolja och pressad citron.
    • Toppa med pumpa- och solrosfrön.

      ärtskott och några persikoskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Måndag mellanmål 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten
  • Tisdag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Tisdag middag 266 Kcal

    Utflyktsmat - Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Tisdag dessert 162 Kcal

    Nyttigare kanelbullar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    30 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 50 g färsk jäst
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rårörsocker
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 14 dl dinkelsikt
    Fyllning
    • 3 msk smör
    • 2 st äpple
    • 6 tsk kanel
    Pensling och garnering
    • 1 st ägg
    • 5 msk mandelspån

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degspadet och rör om tills jästen har löst sig.
    • Häll i salt, socker, kardemumma och dinkelsikt. Rör till degen är tjock och fast (den är lite klibbig). Strö på lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och knåda degen jämn och smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    • Dela degen i två bitar. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på smör och strö kanel över. Riv äpplena grovt och lägg över degplattan. Rulla i hop och skär ut runda bullar. Lägg bullarna på en smord plåt och låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö på mandelflarn.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

    Ingredienser

    30 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 50 g färsk jäst
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rårörsocker
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 14 dl dinkelsikt
    Fyllning
    • 3 msk smör
    • 2 st äpple
    • 6 tsk kanel
    Pensling och garnering
    • 1 st ägg
    • 5 msk mandelspån
  • Onsdag frukost 104 Kcal

    Skyr med jordgubbar

    Skyr med smak av vanilj toppat med färska jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 104 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg upp en klick Skyr på en tallrik.
    • Skär jordgubbar och lägg runt om och toppa med lite tärningar som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Onsdag lunch 245 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    God och mustig soppa med kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Skär paprika och squash i små tärningar.  Skala och skär palsternackan i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn gul lök, vitlök och alla grönsaker. Låt gå någon minut och tillsätt örtagårdskrydda, buljongtärning, vatten och tomatpuré.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingfärsen i soppan och låt koka 10 minuter.
    • Häll upp i en soppskål och strö på färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Onsdag middag 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Onsdag mellanmål 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Torsdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Torsdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Fredag middag 400 Kcal

    Pestogratinerade grönsaksskivor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st gulbetor
    • 1 st squash
    • 2 styck tomat
    • 200 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 2 dl grönsaksbuljong
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skölj rotfrukterna och skiva i tunna skivor.
    • Behåll skalet på.
    • Skiva squash och tomater.
    • Skiva halloumi och stek gyllenbruna i lite olja på bägge sidor. Lår svalna.
    • Smörj en ugnsform med olja och varva rotfrukter, ost, squash och tomater.
    • Fördela pesto mellan skivorna och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll över grönsaksbuljong och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö över riven ost och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st gulbetor
    • 1 st squash
    • 2 styck tomat
    • 200 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 2 dl grönsaksbuljong
    • 2 dl riven ost

    Fredag mellanmål 36 Kcal

    Kiwi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 36 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kiwi
    • 1 st kiwi

    Gör så här

    Dela kiwin och ät den med sked

    Ingredienser

    1 portioner

    Kiwi
    • 1 st kiwi
  • Lördag frukost 273 Kcal

    Amerikanska pannkakor

    Få en bra start på dagen med dessa mumsiga pannkakor - servera med färska bär och en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Lördag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Lördag middag 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Lördag dessert 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime
  • Söndag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 400 Kcal

    Pestogratinerade grönsaksskivor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st gulbetor
    • 1 st squash
    • 2 styck tomat
    • 200 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 2 dl grönsaksbuljong
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skölj rotfrukterna och skiva i tunna skivor.
    • Behåll skalet på.
    • Skiva squash och tomater.
    • Skiva halloumi och stek gyllenbruna i lite olja på bägge sidor. Lår svalna.
    • Smörj en ugnsform med olja och varva rotfrukter, ost, squash och tomater.
    • Fördela pesto mellan skivorna och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll över grönsaksbuljong och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö över riven ost och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st gulbetor
    • 1 st squash
    • 2 styck tomat
    • 200 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 2 dl grönsaksbuljong
    • 2 dl riven ost

    Söndag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag mellanmål 109 Kcal

    Ost med jordnötsmör

    En liten plocktallrik med en smakrik ost, tomater och jordnötssmör.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
    • 5 st pärltomater

    Gör så här

    • Skiva osten och servera med jordnötsmör och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
    • 5 st pärltomater
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 112 g smör
  • 2 dl mandelmjölk
  • 240 g buffelmozzarella
  • 7 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 0.5 burk skyr vanilj
  • 6 dl grädde
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 1 dl havremjölk
  • 400 g halloumi
  • 4 dl riven ost
  • 2 msk vaniljkesella
  • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
Frukt/grönt
  • 1.5 st persika
  • 5.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 1 st paprika
  • 3 st squash
  • 4 st palsternacka
  • 0.5 st fänkål
  • 3 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g ärtskott
  • 2 st apelsin
  • 1.5 st mango
  • 200 g sharon
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 20.5 st purjolök
  • 65 g bladspenat
  • 2 st äpple
  • 9 st färsk jordgubbe
  • 800 g trattkantareller
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 1 st röd chili
  • 5 st champinjoner
  • 4 st morot
  • 200 g pak choi
  • 2 tsk riven ingefära
  • 300 g sötpotatis
  • 2 st gulbetor
  • 4 styck tomat
  • 1 st kiwi
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 400 g kålrot
  • 0.25 dl salladslök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1 st lime
  • 4 st färska champinjoner
  • 0.5 st gul paprika
  • 100 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 5 st pärltomater
Torrvaror
  • 13.5 tsk olivolja
  • 5 msk pumpakärnor
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 4 msk gula russin
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 3 msk rårörsocker
  • 14 dl dinkelsikt
  • 5 msk mandelspån
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 3 dl kaffe
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfärs
  • 200 g laxfilé
  • 150 g chorizo
  • 8 st ägg
  • 300 g torskrygg
  • 4 st äggvitor
  • 600 g grytbitar
  • 50 gram skinka
  • 200 g lövbiff
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 st hönsbuljongtärning
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk basilika
  • salt och citonpeppar
  • 4 msk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 7.25 tsk kanel
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 2 msk gräslök
  • 4 msk grön pesto
  • 2 tsk torkad basilika
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk koriander
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 500 g smördeg glutenfri
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!