Tillbaka till menyerna

Oktober November V.44

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1163 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 360 Kcal

      Lax och svartkålsgryta

    • Mellanmål - 121 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Tisdag - 1017 Kcal

    • Frukost - 241 Kcal

      Ägghack med gräslök

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 490 Kcal

      Zucchinirullader med kalvfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 478 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Grön drink med ananas

    • Lunch - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.1 gram

Fett: 50.5 gram

Protein: 42.7 gram

Energi: 886.1 kcal

  • Måndag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Måndag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Måndag middag 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Måndag mellanmål 121 Kcal

    Banan

  • Tisdag frukost 241 Kcal

    Ägghack med gräslök

    Krämig ägghack med gräslök som serveras på salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 241 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar.
    • Servera på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Tisdag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 490 Kcal

    Zucchinirullader med kalvfärs

    Goda zucchinirullader fyllda med kalvfärs. Toppa med färsk basilika och riven parmesanost. Frys in resterna och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 490 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st zucchini
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl tomatsås
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färsen med ägg, grädde, vitlök, salt och peppar.
    • Skär zucchinin på längden i ca ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna och stek zucchinin i olivolja tills dom blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma köttfärsen till järpar och rulla in dessa i zucchinin.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, ajvar relish och honung.
    • Låt koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll en sats tomatsås i en ugnsfast form och lägg i ruladerna i formen.
    • Strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen ca 20 min.
    • Toppa därefter med färsk basilika och riven parmesanost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st zucchini
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl tomatsås
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk flytande honung
  • Onsdag frukost 192 Kcal

    Grön drink med ananas

    En grön drink med ananas är en uppfriskande och hälsosam dryck som är perfekt för att svalka sig under varma dagar eller som en energiboost när som helst. Den här färgglada drinken kombinerar det friska och tropiska från ananas med den naturliga fräschheten från gröna ingredienser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär ananas, grapefrukt, gurka och päron i mindre bitar och lägg i en höghastighetsblender.
    • Lägg ner mynta och istärningar och mixa till en jämn juice.
    • Fyll på med vatten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Onsdag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök
Torrvaror
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
  • 3.5 tsk olivolja
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • persilja
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk färsk timjan
  • 0.5 msk gräslök
  • 0.5 msk curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
Frukt/grönt
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 4 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 100 g svartkål
  • 50 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
  • 0.25 st citron
  • 0.75 st salladslök
  • 1 st banan
  • 3 st salladsblad
  • 1 st morot
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st zucchini
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.25 st ananas
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st päron
  • 250 g kålrot
Mejeri
  • 2 dl havremjölk
  • 250 g keso
  • 7 msk grädde
  • 3 dl tomatsås
  • 1 dl riven ost
  • 4 msk riven parmesanost
Övrigt
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1 dl is
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 200 g laxfilé
  • 500 g kalvfärs
  • 100 g chorizo

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!