Tillbaka till menyerna

Nystart 2022

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 715 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 133 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Middag - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Mellanmål - 169 Kcal

      Frukostmacka

    • Dessert

  • Tisdag - 897 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 237 Kcal

      Solgul smoothie - 1 portion

    • Lunch - 133 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Dessert

  • Onsdag - 731 Kcal

    • Frukost - 27 Kcal

      Granola crunchybar

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Dessert

  • Torsdag - 827 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 36 Kcal

      Kiwi

    • Lunch - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Middag - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Mellanmål - 136 Kcal

      Lingonsmoothie

    • Dessert

  • Fredag - 765 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål - 27 Kcal

      Granola crunchybar

    • Dessert - 90 Kcal

      Fruktsallad

  • Lördag - 1006 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 36 Kcal

      Kiwi

    • Lunch - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål - 160 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Dessert

  • Söndag - 620 Kcal

    • Frukost - 160 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 169 Kcal

      Frukostmacka

    • Middag - 175 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Mellanmål - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.5 gram

Fett: 33.5 gram

Protein: 46.3 gram

Energi: 794.5 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Måndag lunch 133 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver, kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Måndag middag 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk finhackad basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Måndag mellanmål 169 Kcal

    Frukostmacka

    Gör i ordning en lyxig frukostmacka och toppa med paprika, skinka, ost och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva Fröbröd 1 skiva
    • 0 tsk tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skiva Skinka skivor
    • 0.2 st finhackad röd paprika
    • 10 gram Groddar gram

    Gör så här

    • Skiva brödet och lägg på pålägg.
  • Tisdag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie - 1 portion

    Tisdag lunch 133 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver, kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Tisdag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g Cocktailtomater 100 g
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Tisdag mellanmål 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.
  • Onsdag frukost 27 Kcal

    Granola crunchybar

    Detta recept fungerar både till frukost och till mellanmål, perfekt för att dämpa sötsuget med.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 27 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st Muffinsformar
    • 1 dl Granola(paulun)
    • 100 gram Yoghurt Persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Ställ muffinsformarna på ett fat.
    • Fyll med granola, häll över yoghurt.
    • Skala och skär mangon i små tärningar.
    • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
    • Toppa med mango och granatäpple.

    Onsdag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram Räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 dl hackad gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl Gräslök dl
    • 2 msk msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Onsdag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som är har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 50 st Pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk Bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Onsdag mellanmål 184 Kcal

    Stekt ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 1 nypa nypa salt

    Gör så här

    1. Värm upp en stekpanna
    2. Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    3. Strö över lite salt.
    4. Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

  • Torsdag frukost 36 Kcal

    Kiwi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 36 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kiwi
    • 1 st kiwi

    Gör så här

    Dela kiwin och ät den med sked

    Torsdag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl strimlad vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Torsdag middag 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en fredagskväll framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk Tapenade msk
    • 1 msk färsk basilika msk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g Cocktailtomater 100 g
    • 40 g Blandad sallad
    • 50 g gram lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

     

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Torsdag mellanmål 136 Kcal

    Lingonsmoothie

  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Fredag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl strimlad vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Fredag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Fredag mellanmål 27 Kcal

    Granola crunchybar

    Detta recept fungerar både till frukost och till mellanmål, perfekt för att dämpa sötsuget med.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 27 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st Muffinsformar
    • 1 dl Granola(paulun)
    • 100 gram Yoghurt Persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Ställ muffinsformarna på ett fat.
    • Fyll med granola, häll över yoghurt.
    • Skala och skär mangon i små tärningar.
    • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
    • Toppa med mango och granatäpple.

    Fredag dessert 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl Färska blåbär dl
    • 0.5 dl mynta (färsk)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.
  • Lördag frukost 36 Kcal

    Kiwi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 36 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kiwi
    • 1 st kiwi

    Gör så här

    Dela kiwin och ät den med sked

    Lördag lunch 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Lördag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Lördag mellanmål 160 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    1. Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    2. Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    3. Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    4. Servera i glas och dekorera med citronmeliss.
  • Söndag frukost 160 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    1. Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    2. Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    3. Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    4. Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Söndag lunch 169 Kcal

    Frukostmacka

    Gör i ordning en lyxig frukostmacka och toppa med paprika, skinka, ost och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva Fröbröd 1 skiva
    • 0 tsk tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skiva Skinka skivor
    • 0.2 st finhackad röd paprika
    • 10 gram Groddar gram

    Gör så här

    • Skiva brödet och lägg på pålägg.

    Söndag middag 175 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 175 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st Träspätt
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g Sockerärtor 100 g
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Söndag mellanmål 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1850 g fläskkarré
  • 250 g nötfärs
  • 600 g torskfile
  • 50 g gram lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 400 g majskycklingfile
  • 150 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 5 msk ketjap manis
  • 8.5 tsk torkad basilika
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1 msk mynta
  • salt och vitpeppar
  • 1 nypa nypa salt
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk rosmarin
  • 1 kruka citronmeliss
  • 0.5 kruka färsk koriander
Frukt/grönt
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 12 st kvisttomat
  • 2.5 st rödlök
  • 300 g grönsallad
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.4 st finhackad röd paprika
  • 0.5 st apelsin
  • 4 st mango
  • 4 st selleristjälk
  • 3.5 st morot
  • 1 st zucchini
  • 225 g Cocktailtomater 100 g
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 4 st kiwi
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 5 dl isbergssallad
  • 1 st rött äpple
  • 1 dl hackad gurka
  • 2.5 st citron
  • 50 st Pärltomater
  • 2 tsk citronskal
  • 4 msk Bladpersilja
  • 125 g sockerärtor
  • 200 g selleri
  • 1 dl strimlad vitkål
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 1 st lime
  • 4 st myntakvist
  • 1 msk färsk basilika msk
  • 40 g Blandad sallad
  • 0.5 st banan
  • 2 st päron
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl mynta (färsk)
  • 50 g jordgubbe
  • 1 msk koriander
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st grapefrukt
  • 300 g honungsmelon
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st salladslök
Mejeri
  • 4 tsk tsk smör
  • 120 g buffelmozzarella
  • 2 skiva ost
  • 2 dl sojayoghurt
  • 2.5 dl parmesan
  • 4 msk keso
  • 200 gram Yoghurt Persika Alpro
  • 250 gram Räkor i lag
  • 2 msk msk gräddfil
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1 msk msk smör
  • 75 g mozarella
  • 0.5 dl havremjölk
  • 100 g krämig getost
  • 10 g smör
  • 40 g minimozzarella
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 1 dl vit quinoa
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl dl hasselnötter
  • 10 st risblad
  • 1 dl blötlagda cashewnötter
  • 3 dl kaffe
  • 2 tsk honung
  • 16 st valnöt
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 tsk sesamolja
Övrigt
  • 210 g gröna oliver
  • 200 g svarta oliver, kärnfria
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 2 skiva Fröbröd 1 skiva
  • 2 skiva Skinka skivor
  • 20 gram Groddar gram
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 20 st Muffinsformar
  • 2 dl Granola(paulun)
  • 0.5 dl Gräslök dl
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk Tapenade msk
  • 1 dl Lingon (frysta)
  • 1 dl Hallon (frysta)
  • 500 g vatten
  • 0.5 dl Färska blåbär dl
  • 200 g mango (fryst)
  • 4 st Träspätt
  • 40 g Sockerärtor 100 g
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!