Tillbaka till menyerna

nyår

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1278 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 631 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 647 Kcal

      Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

  • Tisdag - 106 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 106 Kcal

      Fröknäcke med fikon

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 10.2 gram

Fett: 52.7 gram

Protein: 22.3 gram

Energi: 691.6 kcal

  • Måndag lunch 631 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk msk fiberhusk
    • 1 tsk tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g brieost
    • 2 msk msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Måndag dessert 647 Kcal

    Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

    God dessert till nyårsmiddagen - en spännande smakkombination med citron och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -1 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g gram philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis

    Gör så här

    • Smält smör i en kastrull. Smula kexen i en påse och häll ner smöret.
    • Tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    • Separera äggvitor och äggulor i 2 bunkar. Vispa ihop äggulor och sukrin melis och blanda ner osten.
    • Vispa äggvitan fast.
    • Vispa grädde fast.
    • Blanda ner äggvita och grädde i skålen med de andra ingredienserna till en jämn smet.
    • Riv citronskal och ingefära med ett zestjärn och blanda ner.
    • Häll smeten över kakan.
    • Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar innan servering.
    • Lägg på frukten och servera.
  • Tisdag dessert 106 Kcal

    Fröknäcke med fikon

    Baka fröknäcke och förvara i en burk. Fröknäcke är ett utmärkt mellanmål och servera med färskost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl dl solrosfrön
    • 1 dl dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl dl rapsolja
    • 2 dl dl vatten
    • 0.5 tsk tsk brödkryddor
    • 2 st torkade fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Koka vattnet och hacka fikon.
    • Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt.
    • Sätt in i ugnen i ca: 1 timme. Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
Torrvaror
  • 1.5 msk msk fiberhusk
  • 1 tsk tsk bakpulver
  • 2 msk grön pesto
  • 2 msk msk valnötter
  • 160 g glutenfria digestivekex
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl dl solrosfrön
  • 1 dl dl majsmjöl
  • 2 st torkade fikon
Mejeri
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g brieost
  • 50 g smör
  • 150 g gram philadelphiaost
  • 1.5 dl grädde
Frukt/grönt
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 st citron
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st sharonfrukt
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st physalis
Övrigt
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.5 dl dl rapsolja
  • 2 dl dl vatten
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • rosmarin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk tsk brödkryddor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!