Tillbaka till menyerna

Nya tag halv vecka

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 628 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 650 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Middag - 155 Kcal

      Äggviteomelett med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 237 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.1 gram

Fett: 28.3 gram

Protein: 35.3 gram

Energi: 505.2 kcal

  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Onsdag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Onsdag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

  • Torsdag lunch 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Torsdag middag 155 Kcal

    Äggviteomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 155 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 8 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0.5 paket smörgåskrasse
    • 1 st rädisor

    Gör så här

    • Skala och strimla rödlöken.
    • Skär squash i tunna skivor.
    • Skär champinjoner och paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsaker någon minut.
    • Vispa ihop äggvitorna i en skål.
    • Häll på äggsmeten på grönsakerna och låt steka någon minut.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med krasse, strimlad rädisa och chiliflakes.
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Fredag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st gul lök
Frukt/grönt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st vitkål
  • 1 st rödlök
  • 2 st morot
  • 1 st mango
  • 100 g grönsallad
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st röd paprika
  • 8 st champinjoner
  • 0.5 paket smörgåskrasse
  • 1 st rädisor
Övrigt
  • 250 g fryst bladspenat
  • 5 dl dl vatten
  • 6 msk majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 4 msk mango chutney
  • 1 msk färsk timjan
  • chiliflakes
Mejeri
  • 50 g fetaost
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 msk msk smör
  • 100 g keso mexican salsa
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklingfilé
  • 3 st äggvitor
  • 100 g tonfisk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!