Tillbaka till menyerna

Nu kör vi

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 758 Kcal

    • Frukost - 204 Kcal

      Kanelmüsli

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.3 gram

Fett: 52.3 gram

Protein: 34.8 gram

Energi: 757.8 kcal

  • Måndag frukost 204 Kcal

    Kanelmüsli

    Gör en stor sats med kanelmüsli och ät tillsammans med tex, naturell yoghurt, keso och smoothiebowls.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 204 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl fiberhavregryn
    • 2 dl rågflingor
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 dl quinoapuffar
    • 50 g torkad mango
    • 50 g gojibär
    • 50 g torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C. Blanda havregryn, rågflingorkokosflingor och frön på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rör ihop vatten, rapsolja, honung, kanel och vaniljsocker i en skål och häll över müsliblandningen.
    • Blanda runt ordentligt och rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Rör om med jämna mellanrum.
    • Ta ut müslin ur ugnen och låt svalna.
    • Blanda ner quinoapuffar.
    • Skär mangoskivorna i mindre bitar och blanda ner mango, gojibär och tranbär. 

     

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl fiberhavregryn
    • 2 dl rågflingor
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 dl quinoapuffar
    • 50 g torkad mango
    • 50 g gojibär
    • 50 g torkade tranbär

    Måndag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Måndag middag 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
Torrvaror
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl quinoapuffar
  • 50 g torkad mango
  • 50 g torkade tranbär
Övrigt
  • 2 dl rågflingor
  • 50 g gojibär
  • 1 msk chilimajonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk kanel
  • 1 msk dill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 250 gram skinka
  • 100 g varmrökt lax
Frukt/grönt
  • 10 cm purjolök
  • 50 g rucola
  • 1 st avokado
  • 40 g blandad sallad
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 2 msk crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!