Tillbaka till menyerna

Nästa vecka

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1374 Kcal

    • Frukost - 415 Kcal

      Keso med kiwi, nötter och frön

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 843 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1298 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 97 Kcal

      Gravad lax med hovmästarsås

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 786 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 135 Kcal

      Smoked honey kycklinglår

    • Mellanmål - 218 Kcal

      Coleslaw med äpple

    • Dessert

  • Fredag - 1298 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 97 Kcal

      Gravad lax med hovmästarsås

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 943 Kcal

    • Frukost - 125 Kcal

      Granola med äppeljuice

    • Lunch - 466 Kcal

      Äggröra med varmrökt lax

    • Middag - 135 Kcal

      Smoked honey kycklinglår

    • Mellanmål - 218 Kcal

      Coleslaw med äpple

    • Dessert

  • Söndag - 1315 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert - 173 Kcal

      Banan cookies

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.9 gram

Fett: 60.6 gram

Protein: 66.3 gram

Energi: 1122.4 kcal

  • Måndag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Måndag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Måndag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 97 Kcal

    Gravad lax med hovmästarsås

    Enkelt att förbereda och ställa fram på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 97 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 g gravad lax
    Tillbehör per portion
    • 1 msk hovmästarsås

    Gör så här

    • Lägg lax på ett fat och servera med hovmästarsås!

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 g gravad lax
    Tillbehör per portion
    • 1 msk hovmästarsås

    Onsdag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Torsdag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Torsdag middag 135 Kcal

    Smoked honey kycklinglår

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 135 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 dl honey barbecue sauce

    Gör så här

    • Lägg kycklingen i en skål och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftorna fint.
    • Blanda ner i skålen tillsammans med barbeque såsen.
    • Låt gärna marinera över natten eller minst 1 timme.
    • Grilla runt om i ca 7-8 minuter!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 dl honey barbecue sauce

    Torsdag mellanmål 218 Kcal

    Coleslaw med äpple

    Ett hälsosamt tillbehör till en god hamburgare men passar även perfekt till en annan proteinkälla under en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strimla vitkål tunt.
    • Skala och strimla rödlök. Skala och riv morötterna.
    • Strimla äpplet fint. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål.
    • Häll såsen över vitkålssalladen och blanda om ordentligt.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 97 Kcal

    Gravad lax med hovmästarsås

    Enkelt att förbereda och ställa fram på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 97 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 g gravad lax
    Tillbehör per portion
    • 1 msk hovmästarsås

    Gör så här

    • Lägg lax på ett fat och servera med hovmästarsås!

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 g gravad lax
    Tillbehör per portion
    • 1 msk hovmästarsås

    Fredag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Lördag frukost 125 Kcal

    Granola med äppeljuice

    Fantastiskt god granola med smak av äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 125 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl äppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade äppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut havregryn, linfrön och  solrosfrön på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung. Häll oljan över grynen. Häll på äppeljuice och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och  blanda ner kokos, torkade äpplebitar, russin och pumpafrön. Förvara i en burk.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl äppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade äppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön

    Lördag lunch 466 Kcal

    Äggröra med varmrökt lax

    Gott till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Fördela lax på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Lördag middag 135 Kcal

    Smoked honey kycklinglår

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 135 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 dl honey barbecue sauce

    Gör så här

    • Lägg kycklingen i en skål och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftorna fint.
    • Blanda ner i skålen tillsammans med barbeque såsen.
    • Låt gärna marinera över natten eller minst 1 timme.
    • Grilla runt om i ca 7-8 minuter!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 dl honey barbecue sauce

    Lördag mellanmål 218 Kcal

    Coleslaw med äpple

    Ett hälsosamt tillbehör till en god hamburgare men passar även perfekt till en annan proteinkälla under en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strimla vitkål tunt.
    • Skala och strimla rödlök. Skala och riv morötterna.
    • Strimla äpplet fint. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål.
    • Häll såsen över vitkålssalladen och blanda om ordentligt.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Söndag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Söndag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Söndag dessert 173 Kcal

    Banan cookies

    Snabbakade småkakor, går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Mosa bananen.
    • Hacka valnötterna.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter
Mejeri
  • 125 g keso
  • 75 g halloumi
  • 52 tsk smör
  • 5 msk gräddfil
  • 300 g crème fraiche
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 1 msk havregrädde
  • 125 gram kesella
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl mandelmjölk
Frukt/grönt
  • 1 st kiwi
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 50 g sparris
  • 125 g sockerärtor
  • 4 st rädisor
  • 1.25 st citron
  • 2.5 st äpple
  • 2.5 st morot
  • 1.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 1 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 5 g solrosskott
  • 0.4 st gurka
  • 1 st vitkål
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st rött äpple
  • 3 st salladsblad
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 0.5 st röd chili
  • basilika
  • 1 st banan
Torrvaror
  • 1.75 dl valnötter
  • 1.75 dl pumpafrön
  • 71.25 dl solrosfrön
  • 3 msk olivolja
  • 5.5 tsk honung
  • 4 tsk rapsolja
  • 63 msk sesamfrön
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 7.5 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 30 g torkade äppelringar
  • 1 dl russin
  • 60 gram kruskakli
  • 3 tsk bakpulver
  • 400 g krossade tomater
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 30 gram kokossocker
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • persilja
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 3.75 msk sötstark senap
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 1 dl honey barbecue sauce
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 2.5 msk grön pesto
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxkotlett
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 400 g gravad lax
  • 300 g ryggbiff
  • 1000 g kycklinglårfilé
  • 75 g varmrökt lax
  • 6 st ägg
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 700 g kycklingfilé
Övrigt
  • 1 msk caviar mix
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk hovmästarsås
  • 3 msk yakinikusås
  • 0.5 dl äppeljuice
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 0.25 dl lönnsirap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!