Tillbaka till menyerna

Mitt eget v 12

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 562 Kcal

  • Tisdag - 102 Kcal

    • Kaffe/Te

      6 kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Spenatsoppa

      96 kcal

      Spenatsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.9 gram

Fett: 13.7 gram

Protein: 35 gram

Energi: 332 kcal

  • Måndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Måndag lunch 96 Kcal

    Spenatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 96 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st kokt ägg
    • 0.1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Servera soppan med ett hackat kokt ägg eller 25 g fetaost per portion och groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st kokt ägg
    • 0.1 dl alfalfagroddar

    Måndag middag 316 Kcal

    Torsk i folie med aioli

    Torskrygg i folie med en färdig aiolisås till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Fördela torsk på folieark.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strö på purjolök och lägg på sockerärtor.
    • Skiva paprikan och lägg på fisken.
    • Förslut foliepaketet och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö på dill och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag middag 96 Kcal

    Spenatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 96 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st kokt ägg
    • 0.1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Servera soppan med ett hackat kokt ägg eller 25 g fetaost per portion och groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st kokt ägg
    • 0.1 dl alfalfagroddar
Mejeri
  • 125 g keso
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 2 msk Aioli
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g bladspenat
  • 0.1 dl alfalfagroddar
  • 5 msk purjolök
  • 125 g sockerärtor
  • 1 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk färsk dill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 350 g torskrygg
Torrvaror
  • 3 dl kaffe

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.