Tillbaka till menyerna

Min viktminskning

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1505 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 619 Kcal

      Köttgryta med 3 sorters lökar

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 480 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 306 Kcal

      Tom Kha laxsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.6 gram

Fett: 73.9 gram

Protein: 58.9 gram

Energi: 992.4 kcal

  • Måndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Måndag lunch 619 Kcal

    Köttgryta med 3 sorters lökar

    En god och varm köttgryta med tre olika lökar i. Gott till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en panna med smör och bryn löken.
    • Lägg över löken i en järngryta.
    • Skär köttet i grytbitar och bryn bitarna.
    • Salta och peppra.
    • Lägg över grytbitarna i grytan.
    • Tillsätt vatten, kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad och persilja.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 ½ timme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Måndag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Tisdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 306 Kcal

    Tom Kha laxsoppa

    En asiatisk klassisk soppa med lax. Perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Tillsätt kryddblandning, vatten och kokosmjölk.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Skala och skiva moroten.
    • Dela sugarsnaps.
    • Skär laxen i tärningar.
    • Lägg ner fisk och  grönsaker i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 1000 g högrev
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 150 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 1.5 st rödlök
  • 5 st schalottenlök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 50 g grönsallad
  • 225 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 6 msk purjolök
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 1 st morot
  • 50 g sockerärtor
  • 0.25 st salladslök
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk koriander
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 1 dl gratängost
Mejeri
  • 4 msk smör
  • 1.5 dl grädde
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 100 ml lätt kokosmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!