Tillbaka till menyerna

Min turbo kickstart v 2 lättlagat

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.4 gram

Fett: 37.2 gram

Protein: 47.7 gram

Energi: 766.3 kcal

  • Måndag lunch 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Tisdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Tisdag middag 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • Onsdag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Onsdag middag 284 Kcal

    Rotfruktssoppa med lax

    En kalorisnål men mättande soppa med goda smaker av rotfrukter och lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och tärna rotfrukter.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken.
    • Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Koka soppan i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    • Sänk värmen, tärna laxen och sjud laxen tills den är klar i ca 3 minuter.
    • Tillsätt purjolök i soppan strax innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök
  • Torsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Torsdag lunch 284 Kcal

    Rotfruktssoppa med lax

    En kalorisnål men mättande soppa med goda smaker av rotfrukter och lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och tärna rotfrukter.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken.
    • Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Koka soppan i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    • Sänk värmen, tärna laxen och sjud laxen tills den är klar i ca 3 minuter.
    • Tillsätt purjolök i soppan strax innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Torsdag middag 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Torsdag mellanmål 284 Kcal

    Rotfruktssoppa med lax

    En kalorisnål men mättande soppa med goda smaker av rotfrukter och lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och tärna rotfrukter.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken.
    • Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Koka soppan i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    • Sänk värmen, tärna laxen och sjud laxen tills den är klar i ca 3 minuter.
    • Tillsätt purjolök i soppan strax innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök
  • Fredag lunch 200 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka

    En härlig spenatsoppa som är god att toppa med syrligt äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt spenaten och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grädde och malen muskot.
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Fredag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Lördag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Lördag lunch 423 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Snabbt, enkelt och så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  flytande honung och basilika i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk pumpakärnor

    Lördag middag 424 Kcal

     Somrig burgare med gräddfilssås

    En somrig och hälsosam burgare med mango och färska jordgubbar. Serveras med en hemmagjord gräddfilssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st vårlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 3 st rädisor
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål. Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva rädisa, gurka och morot. Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, riven vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor. Skiva jordgubbarna. Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilssås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st vårlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 3 st rädisor
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag lunch 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Söndag middag 200 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka

    En härlig spenatsoppa som är god att toppa med syrligt äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt spenaten och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grädde och malen muskot.
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple
Frukt/grönt
  • 25.25 cm purjolök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 300 g frysta gröna ärter
  • 1 st potatis
  • 1.5 st citron
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 6 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 dl ärter
  • 2 st salladshuvud
  • 200 g sockerärtor
  • 100 g ärtskott
  • 1 st granatäpple
  • 50 g rucola
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 0.75 st rödlök
  • 3.5 st morot
  • 200 g rotselleri
  • 2 st palsternacka
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 4 st limeskiva
  • 6 st salladsblad
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st mango
  • 3 st rädisor
  • 0.2 st gurka
  • 200 g spenat
  • 0.5 st äpple
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 1 dl quinoa
  • 0.5 dl valnötter
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 25 gram rostade sesamfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 3 msk soja
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 msk färsk koriander
  • 5 msk ketjap manis
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2.5 krm muskot
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g nötfärs
  • 5 st ägg
  • 250 gram skinka
  • 150 g laxfilé
  • 600 g fläskfile
  • 40 g rökt kalkon
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd
  • 0.5 st vårlök
Mejeri
  • 1.5 dl gräddfil
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 12 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • 1 tsk smör
  • 125 g mozzarella
  • 3 msk grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.