Tillbaka till menyerna

Min meny

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 536 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 229 Kcal

      Kyckling med örter

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 971 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Stekta ägg

    • Lunch - 314 Kcal

      Torsk med sparris och olivkräm

    • Middag - 373 Kcal

      Squashtagliatelle med krämig laxsås

    • Mellanmål - 71 Kcal

      Jullatte

    • Dessert

  • Onsdag - 567 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1213 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 425 Kcal

      Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    • Mellanmål - 71 Kcal

      Jullatte

    • Dessert

  • Fredag - 1112 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch - 404 Kcal

      Kycklinggryta med ananas

    • Middag - 445 Kcal

      Lax med mozzarella och pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1129 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 474 Kcal

      Stekt lax med pesto och grönsaker

    • Mellanmål - 71 Kcal

      Jullatte

    • Dessert

  • Söndag - 1019 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 373 Kcal

      Squashtagliatelle med krämig laxsås

    • Middag - 307 Kcal

      Kycklingfärswok med chili

    • Mellanmål - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Dessert - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.5 gram

Fett: 47.8 gram

Protein: 80.8 gram

Energi: 935.3 kcal

  • Måndag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Måndag lunch 229 Kcal

    Kyckling med örter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
    • Blanda örter och olivolja i en skål tillsammans med salt och svartpeppar.
    • Bred blandningen på filéerna och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Skölj ruccola och lägg den på ett stort fat och fördela de ugnsbakade kycklingfiléerna på salladen.
    • Toppa med färska örter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Måndag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Stekta ägg

    Häll lite olja i en stekpanna och knäck i 2 st ägg, salta och peppra lite så har du din frukost klar på 3 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och knäck i äggen.
    • Låt steka någon minut och strö på salt och svartpeppar

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag lunch 314 Kcal

    Torsk med sparris och olivkräm

    Snabblagad och kalorisnål rätt som smakar ljuvligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 dl skivade gröna oliver
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk citronzest
    • 250 g grön sparris
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torskryggen ett par minuter. Salta och peppra. Sänk värmen och häll i lite vatten och låt torsken ångkoka färdigt.
    • Lägg crème fraiche i en skål. Skala och hacka rödlök. Skala och riv vitlök. Hacka gräslök. Blanda ner lök och vitlök i skålen med créme fraiche. Tillsätt skivade oliver och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner citronzest.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten i en kastrull några minuter. Häll av vattnet och lägg sparris på ett fat. Lägg torskryggen över och strö på gräslök. Garnera med citronklyftor och servera med olivkrämen.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 dl skivade gröna oliver
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk citronzest
    • 250 g grön sparris
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Tisdag middag 373 Kcal

    Squashtagliatelle med krämig laxsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Gör så här

    • Svarva squash eller använd en potatisskalare.
    • Lägg spagettin i en skål och häll över lite olja, salt och svartpeppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn någon minut.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka ihop någon minut.
    • Skär laxen i tärningar och skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Späd med mer grädde om det behövs.
    • Tillsätt dill och salta och peppra.
    • Riv lite citronzest över och toppa med färskriven parmesan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Tisdag mellanmål 71 Kcal

    Jullatte

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 71 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk
  • Onsdag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Onsdag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Onsdag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
  • Torsdag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Torsdag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Torsdag middag 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Torsdag mellanmål 71 Kcal

    Jullatte

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 71 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk
  • Fredag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 404 Kcal

    Kycklinggryta med ananas

    God syra i form av ananas och sweet chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk ketjap manis
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 150 g färsk ananas
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Dela kycklingen i bitar och lägg i en bunke. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Skala och riv vitlök och blanda ner i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingen 2 min tills den fått färg. Lägg över i en gryta. Smula ner buljongtärningen och häll på vatten. Tillsätt sweet chilisås, srirachasås samt grädde. Låt koka upp och sjud 10 minuter.
    • Skala och hacka rödlök i större bitar. Skär paprika i bitar. Skär broccoli i buketter. Skär också stammen i tunna skivor. Skär ananas i bitar. Lägg ner allt och låt allt bli varmt.
    • Häll upp kycklinggrytan i skålar. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk ketjap manis
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 150 g färsk ananas
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Fredag middag 445 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 445 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter
  • Lördag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Lördag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Lördag middag 474 Kcal

    Stekt lax med pesto och grönsaker

    En hälsosam måltid med lax och pesto som serveras med grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st rädisor
    • 50 g sockerärtor
    • 1 msk grön pesto
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Ringla olivolja över laxen med salt och peppar.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den är genomstekt.
    • Skölj rädisorna och skiva dem.
    • Blanda rädisor med sockerärtor och fördela på tallriken.
    • Lägg en bit lax på tallriken och fördela pesto på laxen och grönsakerna.
    • Servera med salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st rädisor
    • 50 g sockerärtor
    • 1 msk grön pesto
    • 2 dl blandsallad

    Lördag mellanmål 71 Kcal

    Jullatte

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 71 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk
  • Söndag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Söndag lunch 373 Kcal

    Squashtagliatelle med krämig laxsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Gör så här

    • Svarva squash eller använd en potatisskalare.
    • Lägg spagettin i en skål och häll över lite olja, salt och svartpeppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn någon minut.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka ihop någon minut.
    • Skär laxen i tärningar och skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Späd med mer grädde om det behövs.
    • Tillsätt dill och salta och peppra.
    • Riv lite citronzest över och toppa med färskriven parmesan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Söndag middag 307 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag mellanmål 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Söndag dessert 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2.5 tsk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl parmesan
  • 4 dl havremjölk
  • 300 g mozzarella
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 150 g mozarella
  • 1 dl keso, 4%
  • 125 g keso
Frukt/grönt
  • 2 dl hallon
  • 135 g rucola
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 150 g kantareller
  • 3.25 st rödlök
  • 2.5 st squash
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 0.5 tsk citronzest
  • 250 g grön sparris
  • 1.25 st citron
  • 3 st gul lök
  • 200 g sparris
  • 4.5 st mini squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 st små plommontomater
  • 1.5 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 1 st morot
  • 10 cm gurka
  • 0.75 st röd chili
  • 1.25 st lime
  • 0.5 st paprika
  • 150 g broccoli
  • 150 g färsk ananas
  • 2 dl färska blåbär
  • 3 tsk ingefära
  • 525 g frysta wokgrönsaker
  • 5 st rädisor
  • 50 g sockerärtor
  • 2 dl blandsallad
  • 0.25 st vitkål
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2000 g kycklingfilé
  • 280 g torskfile
  • 4 st ägg
  • 350 g torskrygg
  • 1350 g laxfilé
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 500 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 7 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk gräslök
  • 2 tsk fiskfond
  • 2 msk dill
  • 1.6 tsk malen kardemumma
  • 1.6 tsk kanel
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 krm salt
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 7 msk grön pesto
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1.5 tsk soja
  • 2 krm Srirachasås
  • 2 tsk ketjap manis
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 kvist färsk persilja
  • 6 msk koriander
  • 1 påse Chicken Thai wok krydda
Torrvaror
  • 8.5 msk olivolja
  • 10 dl kaffe
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 2 msk valnötter
Övrigt
  • 1 dl skivade gröna oliver
  • 100 g kalamataoliver
  • 1.25 dl kokande vatten
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl bär (frysta)
  • 0.5 dl rostad frömüsli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!