Tillbaka till menyerna

min mat

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 556 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 126 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 531 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 262 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 414 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 414 Kcal

      Skinkbog med coleslow

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 264 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 557 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.3 gram

Fett: 26.6 gram

Protein: 23.7 gram

Energi: 387.2 kcal

  • Måndag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag middag 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Onsdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Torsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Fredag middag 414 Kcal

    Skinkbog med coleslow

    Skinkbog med en krämig coleslaw, välj mellan fläskkött, skinksnitzel eller bog!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Strimla vitkål fint.
    • Skala oh skiva rödlöken tunt och skala och riv moroten.
    • Blanda med senap, majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskköttet runt om några minuter och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Söndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 375 g nötfärs
  • 100 g fläskfile
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
Frukt/grönt
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 st salladsblad
  • 2.65 st rödlök
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
  • 2 st gul lök
  • 4.5 st morot
  • 2 st selleristjälk
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g grönsallad
  • 1.5 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • 0.75 st vitkål
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st lime
  • 2 styck tomat
  • 1 st squash
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 3 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
Mejeri
  • 1 skiva ost
  • 3 msk gräddfil
  • 2.5 msk grädde
  • 3 msk smör
  • 75 g halloumi
  • 125 g mozzarella
Övrigt
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 3.5 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 30 g svarta oliver kärnfria

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!