Tillbaka till menyerna

Min kickstart sommar v6

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1121 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 428 Kcal

      Korvomelett

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 501 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 192 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Middag - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1220 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch - 290 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 779 Kcal

      Korv Stroganoff med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 490 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 169 Kcal

      Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    • Middag - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 445 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 935 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 205 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Middag - 321 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 531 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 169 Kcal

      Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.2 gram

Fett: 46.9 gram

Protein: 49.5 gram

Energi: 748.7 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 428 Kcal

    Korvomelett

    Korvomelett antingen till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 428 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Gör så här

    • Skär paprika och korv i skivor.
    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut.
    • Lägg på korv, paprika och färsk basilika.
    • Låt omeletten stelna och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i klyftor och toppa omeletten med tomat och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Måndag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 192 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 g mini paprika
    • 0 st gurka
    • 0 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 g mini paprika
    • 0 st gurka
    • 0 tsk dill

    Tisdag middag 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl ruccola
  • Onsdag frukost 150 Kcal

    Keso med bär

    Keso med bär - ett perfekt mellanmål och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Onsdag lunch 290 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Onsdag middag 779 Kcal

    Korv Stroganoff med sallad

    Lättlagad korv stroganoff med lite chilisås i som serveras med en god rucolasallad till. Perfekt att laga till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 779 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär korven i strimlar.
    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 169 Kcal

    Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Gör så här

    • Hyvla zucchini i långa strimlor med en potatisskalare.
    • Lägg strimlorna i en bunke och krydda med salt och peppar, blanda om.
    • Tillsätt basilika och parmesan.
    • Finhacka vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
    • Tillsätt tomaterna med oljan och fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
    • Häll blandningen över zucchinin, blanda och servera.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Torsdag middag 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 205 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Lördag middag 321 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 nypa salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g Blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 nypa salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g Blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Söndag middag 169 Kcal

    Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Gör så här

    • Hyvla zucchini i långa strimlor med en potatisskalare.
    • Lägg strimlorna i en bunke och krydda med salt och peppar, blanda om.
    • Tillsätt basilika och parmesan.
    • Finhacka vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
    • Tillsätt tomaterna med oljan och fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
    • Häll blandningen över zucchinin, blanda och servera.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 1 st stockholmare
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 300 g kycklingfärs
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 600 g laxfilé
  • 25 gram skinka
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 3 msk mango chutney
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • dill
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 tsk spiskummin
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 2 msk basilika
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar
  • gräslök
Mejeri
  • 3.33 tsk smör
  • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 75 g färskost med vitlök
  • 126 g keso
  • 0.82 dl gräddfil
  • 1.5 dl grädde
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 skiva ost
  • 1 dl havremjölk
  • 0.75 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 2.25 st gul lök
  • 1.25 st röd paprika
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.2 kruka färsk basilika
  • 5 klyfta vitlök
  • 150 gram blomkål
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 st myntakvist
  • 1 st blomkålshuvud
  • mini paprika
  • gurka
  • 1 st rödlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 26 dl ruccola
  • 150 g sötpotatis
  • 0.33 msk koriander
  • 1 st morot
  • 1 st zucchini
  • 1 st citron
  • 1 dl blåbär
  • Blandad sallad
  • 1 styck tomat
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 4 st papadums Santa Maria
  • 3 dl kaffe
  • 2 msk pinjenötter
  • 1.5 dl svarta linser
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 1 msk kanel
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk stark chilisås
  • 50 g soltorkade tomater
  • 50 g cocktailkapris
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!