Tillbaka till menyerna

Min kickstart sommar v2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.4 gram

Fett: 59.8 gram

Protein: 54.9 gram

Energi: 942.7 kcal

  • Måndag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Måndag middag 487 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 msk basilika
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 msk basilika
    • 1 msk persilja
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 260 Kcal

    Melon och fetasallad

    Melon och fetaost blir en god smakkombination!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g rucola
    • 200 g tärnad melon
    • 50 g fetaost
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk pumpakärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Lägg rucola i en skål och blanda ner melontärningar.
    • Skiva fetaosten i tärningar och lägg på salladen.
    • Strö på svartpeppar och pumpafrön.
    • Dekorera med lite färska myntablad

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g rucola
    • 200 g tärnad melon
    • 50 g fetaost
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk pumpakärnor
    • 1 st myntakvist

    Tisdag middag 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • Onsdag frukost 664 Kcal

    Spansk omelett

    Tillaga en god omelett till frukost, lunch eller mellanmål med manchego ost, avokado och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 664 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 skiva manchegoost
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 0.5 st avokado
    • 1 msk valnötter
    • 1 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
    • Lägg på ost och skinka och låt stelna till en omelett.
    • Lägg på en tallrik och lägg på tärnad avokado, valnötter och lite torkade örter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 skiva manchegoost
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 0.5 st avokado
    • 1 msk valnötter
    • 1 tsk torkade örter

    Onsdag lunch 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Onsdag middag 487 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 msk basilika
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 msk basilika
    • 1 msk persilja
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Torsdag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Fredag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Fredag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Lördag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Lördag lunch 54 Kcal

    Tomat och mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Dressing
    • 1 msk vatten
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  vatten, salladskrydda och flytande honung  i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ruccola och sedan resten på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Dressing
    • 1 msk vatten
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung

    Lördag middag 493 Kcal

    Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn i smör runt om några minuter.
    • Lägg köttet på en plåt.
    • Lägg på pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med quinasallad, rucola och cocktailtomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Söndag frukost 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Söndag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 50 g brieost
  • 57.33 g smör
  • 1 dl grädde
  • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • 3 skiva manchegoost
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 125 g buffelmozzarella
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 msk kesella
  • 1.5 dl havrekli
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 53 dl rucola
  • 1 st päron
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st rödlök
  • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 dl ärter
  • 0.5 st citron
  • 1 st salladshuvud
  • 50 g sockerärtor
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st paprika
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 6 dl vitkål
  • 1 st morot
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 337.5 g cocktailtomater
Torrvaror
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl quinoa
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk valnötter
  • 3 dl kaffe
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 msk bakpulver
  • 1.5 dl vita sesamfrön
  • 1.5 dl linfrön
  • 0.5 dl hasselnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk pestovinägrett
  • 2 msk basilika
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 msk grön pesto
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 9 st ägg
  • 33 g lufttorkad skinka
  • 300 g nötfärs
  • 600 g fläskkarré
Övrigt
  • 50 g gröna oliver
  • 4 st soltorkad tomat
  • 3 msk majonnäs
  • 3 st jordgubbe färsk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!