Tillbaka till menyerna

Min egen meny

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 700 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Middag - 237 Kcal

      Budget - Blomkålssoppa

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 423 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Middag - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1128 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 340 Kcal

      Mynta och päronsmoothie

    • Lunch - 454 Kcal

      Quinoasallad med räkor och ägg

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 497 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 106 Kcal

      Rotfruktssoppa

    • Middag - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Mellanmål - 109 Kcal

      Ost med jordnötsmör

    • Dessert

  • Fredag - 1288 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 919 Kcal

      Räktacos med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1257 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 1257 Kcal

      Middle East Salad Jar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1143 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 372 Kcal

      Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    • Middag - 597 Kcal

      Tacosallad med bönor

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.5 gram

Fett: 99.8 gram

Protein: 55.6 gram

Energi: 919.4 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Måndag middag 237 Kcal

    Budget - Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 1 st dillkvistar

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Tisdag lunch 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Tisdag middag 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash
  • Onsdag frukost 340 Kcal

    Mynta och päronsmoothie

    En härlig grön smoothie med frisk smak av päron och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st päron
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1.5 dl vatten

    Gör så här

    • Gröp ur avokadon, skär päronet, gurkan och sellerin i bitar i bitar.
    • Lägg tillsammans med mynta och vatten i blendern.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller i kanna, spara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st päron
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1.5 dl vatten

    Onsdag lunch 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Onsdag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan
  • Torsdag lunch 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Torsdag middag 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja - perfekt som frukost, lunch eller lättare middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Torsdag mellanmål 109 Kcal

    Ost med jordnötsmör

    En liten plocktallrik med en smakrik ost, tomater och jordnötssmör.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
    • 5 st pärltomater

    Gör så här

    • Skiva osten och servera med jordnötsmör och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
    • 5 st pärltomater
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Fredag middag 919 Kcal

    Räktacos med guacamole

    Lyxa till tacosen med räkor och ananas i - servera tillsammans med guacamole!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 0.25 st ananas
    • 200 g svarta bönor
    • 50 g sojabönor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st tacoskal
    • 0.5 dl majs
    • 3 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 st limeskiva
    • 100 g färsk ananas
    Guacamole - 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananasen i små bitar.
    • Skölj de svarta bönorna och blanda med ananas och sojabönor.
    • Tillsätt koriander, lime, honung, salt och peppar.
    • Fördela salladen i tacoskal.
    • Lägg på räkor, majs, gräddfil, koriander, limeklyftor och ananas.
    • Servera med guacamole.

     

    Guacamole:

    • Skala och mosa avokado och blanda med alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 0.25 st ananas
    • 200 g svarta bönor
    • 50 g sojabönor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st tacoskal
    • 0.5 dl majs
    • 3 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 st limeskiva
    • 100 g färsk ananas
    Guacamole - 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Lördag lunch 1257 Kcal

    Middle East Salad Jar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 89 gram

    Fett: 433 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 1257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g bladspenat
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 1 st morot
    • 1 dl ristaboulleh
    • 1 dl grillade grönsaker
    • 75 g fetaost
    Dekoration
    • 0 paket kikärtor
    • 0 st citron
    • 0 msk persilja
    • 0 msk mandel
    • 0 st torkade aprikoser
    • 0 st dadlar (färska)
    Hummus – 1 sats
    • 1 paket kikärtor
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl olivolja

    Gör så här

    • Mixa alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g bladspenat
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 1 st morot
    • 1 dl ristaboulleh
    • 1 dl grillade grönsaker
    • 75 g fetaost
    Dekoration
    • 0 paket kikärtor
    • 0 st citron
    • 0 msk persilja
    • 0 msk mandel
    • 0 st torkade aprikoser
    • 0 st dadlar (färska)
    Hummus – 1 sats
    • 1 paket kikärtor
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl olivolja
  • Söndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Söndag lunch 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Söndag middag 597 Kcal

    Tacosallad med bönor

    Rör ihop en tacosallad med bönor, grönsaker och såser - superenkelt och supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g konserverade bönor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 påse tacokrydda
    • 3 dl blandsallad
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 st limeskiva

    Gör så här

    • Skölj bönorna och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Skär avokado, mango och paprika i bitar.
    • Blanda ner lök, avokado, mango, paprika och koriander med bönorna.
    • Pressa ner lime och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färsen runtom i några minuter.
    • Tillsätt tacokrydda och rör om.
    • Servera med bönsallad, grönsallad, salsa, och gräddfil.
    • Dekorera med persilja och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g konserverade bönor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 påse tacokrydda
    • 3 dl blandsallad
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 st limeskiva

    Söndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 800 g torskfile
  • 400 g torskrygg
  • 150 g räkor
  • 200 g handskalade räkor
  • 250 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st squash
  • 2.25 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 2.5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 st snackspaprika
  • 1.25 st gurka
  • 2 st stor tomat
  • 2 tsk ingefära
  • 0.25 st purjolök
  • 3.5 st avokado
  • 1 st päron
  • 1 st selleristjälk
  • 1.5 st citron
  • 1.5 dl ärter
  • 3 st morot
  • 10 st salladsblad
  • 5 st små plommontomater
  • 45 st pärltomater
  • 2 tsk citronskal
  • 1 st palsternacka
  • 0.25 st kålrot
  • 6 st färska champinjoner
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 0.25 st ananas
  • 7 tsk limesaft
  • 4 st limeskiva
  • 100 g färsk ananas
  • 100 g bladspenat
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 1 dl grillade grönsaker
  • dadlar (färska)
  • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 st salladshuvud
  • 50 g sockerärtor
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st lime
  • 3 dl blandsallad
Mejeri
  • 7 g smör
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
  • 7.5 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 5 msk gräddfil
  • 1 dl riven ost
  • 75 g fetaost
  • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk dill
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st dillkvistar
  • 5 msk färsk basilika
  • 2 msk balsamico
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 7 msk bladpersilja
  • 1.2 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 4.33 msk basilika
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3.5 kruka färsk koriander
  • 1 påse tacokrydda
Övrigt
  • 2 msk saffransaioli
  • 0.2 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 4 st tacoskal
  • 1 dl ristaboulleh
  • 2 msk taco salsa Santa Maria
Torrvaror
  • 12 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1.5 dl quinoa
  • 1.5 dl majs
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g bönpasta
  • 200 g svarta bönor
  • 50 g sojabönor
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 paket kikärtor
  • mandel
  • torkade aprikoser
  • 100 g konserverade bönor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!